Cirkulära veckan hos Lumire och Samlat

Som ett hållbart alternativ till Black friday och Black week har Lumire och second hand-butiken Samlat och Returpunkt Centrum introducerat cirkulära veckan som pågår just nu.

– Vi vill ge ett alternativ till reor och nykonsumtion, säger Evelyn Lindgren, butiksansvarig på Samlat och Returpunkt Centrum.

En kvinna står inne i en butik bland kläderna.

Evelyn Lindgren, butiksansvarig på Samlat och Returpunkt Centrum.

– Cirkulära veckan handlar om att byta, göra själv och handla second hand för miljöns och plånbokens skull. En del känner till Circular Monday som uppstod som en motreaktion till Black Friday (tidigare känd som White Monday, red:s anmärkning) men nu tar vi det steget längre och skapar en cirkulär vecka.

Veckan drog igång med auktioner på plagg från butikerna via Instagram, med köpare från hela Sverige. Fler auktioner kommer, håll utkik på kontot @secondhandbutikensamlat.

Hållbara Sara föreläser

– På onsdag ordnar vi tillsammans med frisörsalongen Znygg en klädbytarkväll med fokus på festkläder inför julens alla högtider och partyn. Veckan avslutas med en föreläsning med Luleås hållbarhetsprofil Sara Olsson, mer känd som Hållbara Sara. Här kommer vi att tipsa om hur en kan aktivera sin befintliga garderob, berättar Evelyn Lindgren..

Förläsningen äger rum på Returpunkt Centrum/Samlat vid lunchtid på fredag den 25 november. Efter föreläsningen kommer Hållbara Sara att vara kvar och ge tips om styling.

DELA VIA SOCIALA MEDIER

Text och bild: Lumire

Logotyp