Energiminister Ebba Busch besökte förskola i Luleå

Under onsdagen besökte Ebba Busch, energi- och näringsminister, tillsammans med kommunalrådet Carina Sammeli Charlottendals förskola.

Under onsdagen besökte Ebba Busch, energi- och näringsminister, och kommunalrådet Carina Sammeli Charlottensdals förskola. Foto: Luleå kommun.

I och med högnivåmötet i Luleå passade Ebba Busch och kommunalrådet Carina Sammeli på att hälsa på hos Charlottensdals förskola i Luleå. Inför den gröna omställningen behöver välfärden utvecklas och ett exempel är förskolor till barnen, menade Ebba Busch.

Charlottendals förskola är en tvåspråkig förskola med avdelningar som är finsktalande, meänkielitalande och nordsamisktalande. De tvåspråkiga avdelningarna erbjuder en lärmiljö där barnen får möjlighet att lära sig finska, meänkieli eller nordsamiska via språkbadspedagogik. Språken används i naturliga sammanhang i verkliga situationen. Språkinlärningen sker på samma sätt som när barnet lär sig sitt första språk. Barnen behöver inte kunna tala samiska, meänkieli eller finska för att få börja här, men får en fantastisk möjlighet att lära sig språket. Den tvåspråkiga förskolan ger barnen en möjlighet att utveckla språk, kultur och identitet.

DELA VIA SOCIALA MEDIER

Text: Linda Sundström

Logotyp