Fler kan bidra till ett grönt resande

Luleås arbetsplatsutmaning #viresergrönt utökas till att även innefatta organisationer och företag som är verksamma i Boden, Piteå, Kalix och Älvsbyn. Det blir möjligt tack vare ett samarbete mellan kommunerna.

#viresergrönt är en tävling mellan arbetsplatser. Alla arbetsplatser med minst fem anställda är välkomna att delta. Flera arbetsplatser från samma arbetsgivare kan delta i tävlingen, till exempel en avdelning, en skola eller ett kontor. Tävlingen pågår under hela 2022. Under året arbetar arbetsplatsen med att uppfylla så många kriterier som möjligt och i slutet av året utses den arbetsplats som fått flest poäng till årets vinnare.

Förra årets vinnare från det irländska byggföretaget John Sisk & Son tar emot pris för Hållbart resande.

Vi vill bli fler

Luleås arbetsplatsutmaning #viresergrönt utökas och vi kan nu hälsa arbetsplatser från Boden, Piteå, Kalix och Älvsbyn välkomna till tävlingen tack vare en flerårig samverkan mellan kommunerna.

– Det känns roligt att vi nu kan utvidga tävlingen och att förhoppningsvis inspirera än fler arbetsplatser att bidra på ett positivt sätt i omställningsarbetet. Utmaningen är rolig och det blir ett positivt inslag på arbetsplatsen. Vi erbjuder också utbildning, hjälp och stöd i arbetet, säger Helena Lindvall, projektledare Luleå kommun.

Ta medalj i hållbart resande

Förra årets vinnare var det irländska byggföretaget John Sisk & Son och året före det stod företaget ATEA högst upp på pallen. De arbetsplatser som anmält sig till tävlingen #viresergrönt samlar under året poäng genom att uppfylla vissa kriterier kopplat till hållbart resande och når på så vis olika nivåer; brons, silver eller guld. Kriterierna handlar om allt från förutsättningar på arbetsplatsen så som busskort, tjänstecyklar och omklädningsrum till att organisationen har en grön resepolicy och uppmuntrar till hållbart resande på olika sätt.

På respektive kommuns hemsida kan man göra sin anmälan och läsa mer om upplägget.

Mycket att vinna

Tävlingen ger arbetsplatsen möjligheten att jobba för ett gemensamt hållbart mål för en god sak. Bonus är friskare medarbetare och en bättre stad att leva i både nu och i framtiden.

DELA VIA SOCIALA MEDIER

Text: Anita Sundberg

Bild: Luleå kommun

Logotyp