Gemenskap bidrar till framgång
Arbetsplatserna som anmält sig till tävlingen samlar under tävlingsåret poäng genom att uppfylla vissa kriterier kopplat till hållbart resande och når på så vis olika nivåer; brons, silver eller guld.
– Vi utgår från kriterierna och resvaneundersökningen som vi får när vi anmält oss till viresergrönt och tittar på vad vi har i nuläget och vad som fattas. Det här tävlingsåret har vi kunnat följa upp sådant som vi inte hann med första året. Redan i början av året gör vi en planering för att de olika aktiviteterna ska bli av, säger Katarina Kylefors, miljö- och hållbarhetsingenjör.
– Vår projektgrupp består av tre personer, Katarina och jag samt Emma Tallus, Energiingenjör. Vi träffas regelbundet och arbetar med de här frågorna. Alla har en uppgift i gruppen och jag drivs av det, av att få arbeta tillsammans och leverera till gruppen, säger Sandra Östling.
– Ja, gemenskapen i gruppen är jätteviktig och även det stöd vi får från ledningen. Vi får lägga tid på de här frågorna och kan planera arbetet fritt, fortsätter Katarina Kylefors.
Uppskattade cykelfixarkvällar
– Vi försöker fronta frågor som rör hållbart resande från olika håll och med olika metoder, att vi är med i viresergrönt nämns till exempel redan i introduktionsfasen av en nyanställd. Det var bland annat så vi hittade en av dem som hjälper till på våra cykelfixarkvällar, säger Sandra Östling.
Cykelfixarkvällarna har man anordnat för att de anställda ska få hjälp med sina cyklar, såsom byte av däck. Hjälpen tas inte utifrån utan från anställda på företaget som har ett extra stort intresse för cykling.
– Vi samlas och har trevligt tillsammans samtidigt som man kan få hjälp med sin cykel. Jag tror inte att jag hade börjat vintercykla om det inte hade varit för våra cykelfixarkvällar, tröskeln hade varit för hög. Det har blivit väldigt uppskattat av alla som har deltagit och till nästa år hoppas vi att vi blir ännu fler, avslutar Sandra Östling med ett leende.