Luleå tävlar om Sveriges godaste kranvatten

Luleå kommun, Kalix, Boden, och Överkalix tävlar om att få delta i kranvattentävlingens riksfinal. Regionfinalen äger rum måndag den 19 oktober i Kalix. Syftet med kranvattentävlingen är att lyfta värdet av vårt vatten och de utmaningar vi står inför. 

En kunnig jury med sommelierer och vinkännare smakar och bedömer kranvattnet i ett flertal regionfinaler runt om i landet och från regionfinalerna kvalificerar sig 20 kommuner till den stora riksfinalen där Sveriges godaste kranvatten utses. Under tävlingen utses även det godaste kranvattnet i Götaland, Svealand och Norrland.

Kranvattentävlingen genomförs av den nationella branchorganisationen Svenskt Vatten.

VA-ingenjören Jenny Bergman (bild) från kommunens vatten- och avloppsavdelning representerar Luleå på kranvattentävlingen.

– Vatten är en fantastisk naturresurs som alla har tillgång till direkt i kranen. Kranvatten är gott, lokalproducerat och nästan gratis, säger hon.

Under måndag förmiddag genomförs testerna och till 11.00 räknar vi med att juryn är klar med sitt arbete och vinnaren i regionfinalen tillkännages.


Livesändning från Kalix

Tävlingen direktsänds under måndag förmiddag via kalix.se. länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönsterTävlingen startar officiellt klockan 10.15.

Riksfinalen hålls onsdag 18 november i Stockholm.

DELA VIA SOCIALA MEDIER

Text och foto: Eva Sundgren

Logotyp