Navet går över till digital verksamhet

Navet, Luleås mötesplats för unga mellan 16-20 år, flyttar från i dag över sin verksamhet till den digitala världen för en tid framöver. Detta som en följd av beslutet att Luleås gymnasieelever, Navets målgrupp, ska gå över till distansundervisning.

– Vi kommer tills vidare stänga våra fysiska lokaler och istället flytta till våra digitala kanaler. Där kommer vi bland annat lägga ut utmaningar och idéer på aktiviteter, säger Jenny Ekerljung, verksamhetsledare Navet.

Redan nu finns tankar på grejer som kan inspirera ungdomar som fotoutmaning, digital konstutställning och tips eller utmaningar gällande fysiska aktiviteter.

Fotoutmaning på instagram kan bli en av de digitala aktiviteter Navet ordnar för att inspirera och aktivera Luleås unga i gymnasieålder.

Håll koll på insta

– Det känns otroligt tråkigt att inte få träffa våra fantastiska unga på kvällarna. Men vi stänger eftersom vi inte vill att vår verksamhet ska underminera gymnasieskolans syfte med att lägga om till distansundervisning, säger Jenny Ekerljung.

Vilka aktiviteter som Navet bjuder på digitalt kommer uppdateras löpande på Navets instagram.länk till annan webbplats

Navets fysiska stängning påverkar inte fritidsgårdsverksamheten för unga i högstadieåldern som fortgår som vanligt tills annat sägs.

Text: Therese Hedman

Foto: Pexels

18 mars 2020

Logotyp