Navet goes digital – nu på Snapchat och Discord

Livestreams, tävlingar, rum att hänga och umgås i. När pandemin tvingar Navet att stänga den fysiska lokalen öppnas nya mötesplatser. Nu finns Navet både på Snapchat och Discord, förutom på Instagram och Facebook.

Under hösten har Navet, mötesplatsen för unga mellan 16-20 år, haft besök av ungefär 50 ungdomar per kväll. Nu hoppas man att både de, och unga som ännu inte hittat mötesplatsen, ska besöka de nya digitala kanalerna.

En av Navets nya mötesplatser finns på Discord.

Bemannade tider

– Våra digitala rum är bemannade tisdag till fredag mellan 15 och 18. På Discord kan man skapa sitt eget community i olika rum, säger verksamhetsledaren Robin Lindqvist och berättar att det digitala Navet precis kickat igång. Förhoppningen är att ungdomarna själva ska vara med och forma det innehållet.

Spel, snack och utmaningar

– Själva tänker vi att vi kan ordna spelevenemang, ha utmaningar och hjälpa unga att söka PeKA-pengar om de exempelvis vill ordna något eget event för andra unga. I det digitala Navet finns också en anslagstavla, där ungdomarna kan dela med sig av vad som händer i Luleå, säger Robin.

Det fysiska Navet är stängt tills vidare. När pandemin är över hoppas Robin att Navet ska finnas i båda världarna, med både en digital verksamhet och en mötesplats IRL.

Här hittar du det digitala Navet! länk till annan webbplats

Text: Birgitta Lindvall Wiik

Logotyp