Ökat intresse för jobb inom vård och omsorg

Behovet av vård- och omsorgspersonal i kommunen är stort just nu. Glädjande nog har många nappat på den senaste rekryteringsannonsen.
– Vi jobbar för högtryck för att gå igenom alla ansökningar, säger Anna-Lena Hellström, enhetschef på Luleå kommun.
Hon vill också tipsa om kommande behov av sommarvikarier.

– Vi behöver fortfarande många fler sökande till våra sommarjobb. I dagsläget har vi fått in drygt 600 ansökningar, men vi behöver fler som vill spela roll och göra skillnad, säger Anna-Lena Hellström.

Den värdefulla personalen inom vård och omsorg gör allt de kan för att ta hand om våra äldre, de mest utsatta och de som behöver stöd i sin vardag, varje dag.

Arbetet med att gå igenom alla ansökningar och att kontakta sökande pågår just nu. Redan denna vecka kommer de sju första som fått jobb, att påbörja sin introduktion. Och fler kommer att börja jobba de kommande veckorna.

Möjlighet till extrajobb redan nu

Annonser som för närvarande ligger ute gäller sommarjobb, men för den som redan nu vill börja jobba extra finns stora möjligheter för rätt person. De som söker på sommarjobbsannonsen har möjlighet att ange från när de kan börja jobba extra under våren, för att sedan fortsätta på ett sommarjobb.

Urval bland sökande sker löpande och ansökningar kan göras redan idag.

Värdefull personal

Alla medarbetare som är friska jobbar och gör allt de kan för att ta hand om våra äldre, de mest utsatta och de som behöver stöd i sin vardag, varje dag. Men i dessa tider behövs fler som vill spela roll och göra skillnad.

– Vi är så tacksamma över alla som söker och vill jobba hos oss, säger Anna-Lena Hellström.


Text: Karin Kemi

Foto: Shutterstock

07 april 2020

Logotyp