Planen för Hertsöns bibliotek, fritidsgård och sporthall

På Hertsön har skolan länge varit på plats i sina moduler och snart är det dags för flytt av fritidsgård, bibliotek och sporthall. Alla tre verksamheter ska husera i de tillfälliga modulerna under tiden gamla Hertsöskolan rivs och den nya byggs.

Skolan flyttade över till modulerna vid höstterminens start men övriga verksamheter har fått vänta lite på färdigställandet. Men nu börjar det närma sig. Första steget är att flytta över verksamhet till modulsporthallen då den gamla sporthallen i Hertsöskolan stängs vid årsskiftet.

Luleå kommun jobbar just nu med att boka om föreningstider från den gamla hallen till modulhallen eller andra sporthallar.

Sporthallsmodulen ska fungera både för skolan och föreningar under byggtiden.

Packar ihop efter nyår

Hertsöns bibliotek, som varit stängt sedan slutet av augusti, förbereder också flytten som inleds efter nyår. Då ska alla böcker, medier och möbler packas ihop och köras över till modulbiblioteket. Att flytta ett helt bibliotek är ingen liten sak, så förhoppningen är att man kan öppna igen under mars månad.

Även fritidsgården kommer få en tillfällig modulinkvartering i väntan på nybygget. Här kommer flytten gå lite snabbare, men exakt datum för återinvigning är inte klart i skrivande stund.

Modulerna för bibliotek, sporthall och fritidsgård ligger vid Backmyrvägen vid sidan av skolans moduler.

Efter nyår packas Hertsöns bibliotek ihop inför flytten till modulerna.

DELA VIA SOCIALA MEDIER

Text: Therese Hedman

Foto: Luleå kommun

Logotyp