Upphandlingen för nya Hertsöskolan är ute – ”Det ska bli kul och se vad vi får på bordet”

Vårens arbete med att ta fram ett upphandlingsunderlag är klart. Från maj månads andra hälft och fram till i sommar kan byggentreprenörer nu skicka in anbud för rivning och byggnation av Hertsöns framtida skola.

Bild på framtida Hertsöskolan och sporthallen i Hertsön.

Hertsöns framtida skola och sporthall

Arbetet med att ta fram en ny skola på Hertsön rullar vidare. I november förra året vann detaljplanen laga kraft och Luleå kommuns stadsbyggnadsförvaltning har sedan dess haft fullt upp med att ta fram ett upphandlingsunderlag tillsammans med flera projekteringskonsulter. Vid mitten av maj blev arbetet klart och byggentreprenörer kan nu skicka in ett anbud för att riva gamla skolan och bygga nya Hertsöskolan.

Göran Sakari, projektansvarig för nya Hertsöskolan, tycker arbetet har gått bra hittills och inväntar nu med spänning kommande anbud:

– Det ska bli kul och se vad vi får på bordet. Det är en tajt tidsram som vi utgår ifrån och arbetet hittills tycker jag har fungerat bra. Vi har haft en ständig dialog med skolan och fritidsförvaltningens personal och nu hoppas vi att någon byggentreprenör kan möta upp våra önskemål, säger Sakari.

Nya Hertsöskolan beräknas vara klart till höstterminen 2025

DELA VIA SOCIALA MEDIER

Text: Adam Larsson Englund

Illustration: Norconsult

Logotyp