Vill du utveckla spel?

I sommar ges unga vuxna som varken arbetar eller studerar en möjlighet till introduktion i spelutveckling på Boden Gamecamp. Summercamp by Boden Gamecamp är ett samarbete mellan Bodens kommun och Luleå kommun.

– Jag vet att vi har människor som brinner för detta, men inte riktigt hittat rätt och nu har vi en arena för dem att starta på, säger Thomas Knutsson, enhetschef på arbetsmarknad- och utbildningsförvaltningen, Bodens kommun.

I sommar kan unga vuxna läsa kurserna Tillämpad programmering och Gränssnittsdesign i toppmoderna lokaler på Boden Business Park i Sävast.

En växande bransch

Den svenska spelbranschen växer och behöver anställa personal. Under 2019 omsatte industrin 24,5 miljarder kronor. Siffran kan jämföras med Sveriges export av järnmalm som var 24,4 miljarder kronor* 2019. Samma år ökade antalet anställda med 16 procent (1 257 personer), men endast med 600 personer från Sverige. Resterande rekryterades från andra länder då Sverige examinerar för få studenter mot rekryteringsbehovet.

– Den allt växande dataspelsindustrin i Boden visar på vilket diversifierat näringsliv vi har i länet, men allt fler branscher brottas med att hitta arbetskraft och satsningar. Samverkan mellan olika aktörer för att klara kompetensförsörjningen blir avgörande för att klara tillväxten, säger Sven Lindahl, avdelningschef på arbetsmarknadsförvaltningen, Luleå kommun.

I sommar kan unga vuxna mellan 20 och 29 år som varken arbetar eller studerar ta ett steg mot en framtid inom kulturella och kreativa näringar. Under tio veckor får 15 personer en introduktion till spelutveckling i Boden Gamecamps toppmoderna lokaler på Boden Business Park i Sävast.

– Att tillsammans med Luleå kommun kunna erbjuda en variant av upplevelsebaserad studie- och yrkesvägledning via en summercamp i dessa miljöer är en otrolig möjlighet att kunna sammanföra våra digitala ungdomar med branschen, säger Thomas Knutsson, enhetschef på arbetsmarknad- och utbildningsförvaltningen, Bodens kommun.

Spelutbildningar i världsklass

– På Boden Business Park mellan Boden och Luleå bedrivs sedan några år tillbaka spelutbildningar i världsklass och där finns en unik miljö för både de studerande och branschen att växa och därför är samverkan med dem en självklarhet. Vuxenutbildningen i Luleå och Bodens kommun har sedan tidigare ett mycket nära och gott samarbete och det här blir ytterligare en utbildningssatsning i en expansiv bransch, säger Sven Lindahl.

Efter avslutad summercamp finns möjlighet att plocka ut betyg i kurserna Tillämpad programmering och Gränssnittsdesign, som är CSN-berättigade.

*) Detta avser råvaran järnmalm, inräknat förädlade produkter är exportvärdet högre.

FAKTA

  • Summercamp innehåll: Kurserna Tillämpad programmering och Gränssnittsdesign
  • När: 14 juni ­– 20 augusti.
  • Var: Boden Business Park i Sävast
  • Ansök senast: 16 maj
  • Anmäl ditt intresse genom att maila: andravagar@fcvsverige.se
  • Glöm inte att lämna ditt telefonnummer när du anmäler ditt intresse så att vi enkelt kan nå dig!
  • Läs mer om Summercamp länk till annan webbplats
  • Läs mer om Boden Gamecamplänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

DELA VIA SOCIALA MEDIER

Text: Linda Hammarström, Boden Business Park/ Matilda Frölin, Luleå kommun

Foto: Elvira Lind

Logotyp