”Det gäller att utnyttja friskvårdstimmen för att hålla sig i form”

I vår serie "Hej medarbetare!" får du möta intressanta personer som arbetar inom Luleå kommun. Den här gången träffar vi Nora Soriano Becerra, lokalvårdare på Luleå kommun.

Luleå kommun är en av Norrbottens största arbetsgivare med närmare 7 000 medarbetare. Alla våra 300 yrken har något gemensamt; vi har stor betydelse, vi gör skillnad och vi skapar värde och livskvalitet för kommunens invånare. Med andra ord så spelar vi roll. Varje dag, året om, för Luleå.

Vill du söka jobb hos Luleå kommun? Här hittar du våra lediga tjänster! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Nora Soriano Becerra går upp innan de flesta för att se till att lokalerna och våra gemensamma ytor är rena och städade.

Hej Nora, vem är du?

– Hej! Jag bor i Luleå på Örnäset och kommer ursprungligen från Chile. Jag flyttade hit 1988 och har jobbat som lokalvårdare på Luleå kommun sedan 1990, jag städar i stadshuset och några våningar hos IT.

Berätta om ditt jobb som lokalvårdare!

– Det är ett ganska tufft och fysiskt jobb. Jag går upp 04:30 varje morgon och börjar arbetet klockan 06:00. Vi börjar så tidigt för att hinna städa innan resten av personalen är här, lokalerna måste städas enligt ett tidsschema och det är stora ytor. Det gäller att man utnyttjar friskvårdstimmen så man håller sig i form. Tidigare hade vi tillgång till en massör vilket var bra.

Hur var det under pandemin?

– Det var extra kämpigt. Det blev många nya rutiner och vi blev tvungen att städa på fler ställen och på speciella sätt. Vi fick sprita av stora ytor, handtag med mera. Nu är den tiden över och vi kan hålla oss till våra ordinarie arbetsområden och rutiner.

Vad är det bästa med ditt jobb?

– Det är att träffa alla trevliga människor. Det är det som gör att det känns kul att komma till jobbet!

Vad gör du på fritiden?

– Jag umgås med familjen och mina vänner. Vi har ett socialt nätverk med latinamerikanska kvinnor som hälsar på varandra, firar födelsedagar och går ut och äter. Det är mycket trevligt. Sen älskar jag att sy kläder. Jag brukar laga trasiga plagg, sy in eller justera klänningar, sy upp byxben. Det är jätteroligt!

Vill du söka jobb hos Luleå kommun? Här hittar du våra lediga tjänster! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

FAKTA

DELA VIA SOCIALA MEDIER

Text: Daniel Caldeborn

Foto: Daniel Caldeborn

Logotyp