För Emmelie är utveckling en drivkraft

I Luleå kommuns serie Hej medarbetare! får du möta personalen inom kommunen. Den här gången träffar vi personalhandläggare Emmelie Nordström som jobbar med rekrytering inom skola, vår och omsorg

Luleå kommun är en av Norrbottens största arbetsgivare med närmare 7 000 medarbetare. Alla våra 300 yrken har något gemensamt; vi har stor betydelse, vi gör skillnad och vi skapar värde och livskvalitet för kommunens invånare. Med andra ord så spelar vi roll. Varje dag, året om, för Luleå.

Emmelie Nordström fick jobb på Luleå kommun direkt efter examen från Luleå tekniska universitet, via ett studentmedarbetarskap.

Hej Emmelie! Vad gör du på jobbet?

– Jag har min anställning på socialförvaltningen, där jag rekryterar vikarier till vård, stöd och omsorg. Till största delen arbetar jag dock med rekrytering av vikarier till förskola, skola och måltider på uppdrag av Barn- och utbildningsförvaltningen.

– Förutom att delta i rekryteringsprocesser, som exempelvis intervjuer av sökande och referenstagningar, arbetar jag med att utveckla våra rutiner och ansökningsmetoder. Vi vill förenkla och förbättra, både för de arbetssökande och för de som handlägger och anställer personal.

Vad har du för bakgrund?

– Jag bodde i Kiruna och arbetade inom vården innan jag flyttade till Luleå. Började studera vid Luleå tekniska universitet 2016; sociologi med inriktning mot personal- och arbetsvetenskap i tre år. Under studietiden blev jag erbjuden ett så kallat studentmedarbetarskap på Luleå kommun. Det innebär att man får praktisera inom sitt utbildningsområde, och det var rena lyckträffen. Jag fick anställning direkt efter examen, och är fortfarande kvar.

Vad är det bästa med ditt jobb?

– Vi har högt i tak på min arbetsplats och jag trivs väldigt bra. Det är ett varierande jobb med många delar, inte minst möten med människor, som alla har olika kompetenser och erfarenheter. Jag uppskattar också möjligheten att kunna utveckla mitt arbetsområde.

Kan du ge exempel på det?

– Vi har infört digital referenstagning. Lite förenklat innebär det att alla referenter får samma frågor via e-post eller sms. Detta underlättar jämförelser mellan kandidater. Vi behöver inte ringa och söka referenter och vi kan återkoppla snabbare till de arbetssökande. Vi har numera också gemensam ansökning till vikarier inom förskola, skola samt vård, stöd och omsorg. Många söker tjänster inom alla dessa områden och på det här viset behöver vi endast göra en intervju med den sökande.

Vad är på gång framöver?

– Nu drar vi snart igång rekryteringen av sommarvikarier till 2022. Det handlar om ungefär 800 personer som ska anställas, till exempel vårdbiträden, sjuksköterskor och personliga assistenter. Det är ingen lätt uppgift, och vi måste börja i god tid. Förutom det vanliga rekryteringsarbetet kommer vi i år att jobba med en rikstäckande kampanj. Förhoppningsvis kan vi attrahera hemvändare och de som exempelvis studerar på annan ort, men som åker hem till Luleå med omnejd under sommaren.


Det här är Emmelie Nordström

  • Yrke: Personalhandläggare
  • Ålder: 31 år
  • Bor: I Luleå
  • Intressen: Utforska Luleå både till fots och på cykel, och att fota.
  • Det bästa med Luleå: Närheten till naturen och utbudet av kultur. Att bada utomhus sommartid, inte lika självklart i Kiruna.

DELA VIA SOCIALA MEDIER

Text: Karin Kemi

Foto: Frank Rizo

Logotyp