"Ingen vardag på jobbet än"

I vår serie "Hej medarbetare!" får du den här gången träffa Josephine Linder. Hon är enhetschef för arenor, sporthallar och lokalbokning i kommunen och tajmade sitt nya jobb med en pandemi.

Luleå kommun är en av Norrbottens största arbetsgivare med närmare 7 000 medarbetare. Alla våra 300 yrken har något gemensamt; vi har stor betydelse, vi gör skillnad och vi skapar värde och livskvalitet för kommunens invånare. Med andra ord så spelar vi roll. Varje dag, året om, för Luleå.

Coronapandemin har inneburit snabba omställningar för Josephine Linder och hennes gäng som jobbar med arenor, sporthallar och lokalbokning.

Hej Josephine, vad gör du på jobbet?

Mycket av arbetet går ut på att samverka med föreningslivet och försöka skapa så goda förutsättningar som möjligt för idrott och motion i Luleå. Vi ansvarar för kommunens inomhusanläggningar som Luleå Energi Arena, Arcus och alla sporthallar. Även lokalbokningen finns hos oss och där handlar det om att samordna processen från bokning till nyttjad tid i hallarna. Jobbet består av väldigt många olika delar som schemaläggning, arbetsmiljöfrågor, verksamhetsplanering och daglig drift av våra arenor och sporthallar.

Vad är det klurigaste med ditt jobb?

Det svåra är försöka behålla en helhetssyn där alla föreningar och idrottare får så bra förutsättningar som möjligt. Samtidigt måste vi ibland ta beslut som enskilda föreningar, ledare eller medborgare tycker är felaktiga. Helst skulle vi vilja säga ja till alla.

...Och det bästa med jobbet?

Att få arbeta med att skapa förutsättningar för idrott och roliga evenemang är ju drömmen. Arbetet är varierat och utvecklande där ingen dag är den andra lik. Och jag får jobba tillsammans med andra som brinner för samma sak, plus ett drivet civilsamhälle.

Vad har du för bakgrund?

Jag är en idrottstjej från Göteborg som efter fotbollsgymnasiet studerade fem år inom hälsa, träning och idrott. Under min sista utbildning fick jag en praktikplats på RF/SISU Norrbotten där jag blev kvar i två år, för att sen arbeta som föreningsutvecklare på Norrbottens fotbollsförbund. 2015 fick jag av en slump erbjudande om jobb på dåvarande fritidsförvaltningen där jag sedan blivit kvar. Huvuddelen av tiden har jag arbetat med föreningsbidrag innan jag 2020 fick chansen att testa den chefstjänst jag har nu.

Hur har coronapandemin påverkat jobbet?

Jag började min nuvarande tjänst 1 mars 2020, det vill säga ungefär samtidigt som covid -19 började spridas i Sverige. Så jag har inte varit med om en normal vardag på jobbet ännu. Pandemin har påverkat vår verksamhet med både begränsningar och stängning av anläggningar. Mycket nya restriktioner vecka för vecka som inneburit att vi snabbt behövt ställa om och ta nya beslut. En väldigt jobbig tid med stor frustration från idrottsrörelsen och många föreningar som fått stora delar av sin verksamhet inställd. Jag ser fram emot en normal verksamhet.

Vad gör du på fritiden?

Umgås med familjen och försöker hitta på roliga saker. På vintern åker vi mycket slalom och är ute. Vintern är den årstid som jag uppskattar mest med Norrbotten. Jag tränar ganska mycket när jag är ledig då det är en viktig del för att jag ska må bra. Har kör Crossfit i fem år och älskar den träningsformen.

DELA VIA SOCIALA MEDIER

Text: Therese Hedman

Foto: Privat

Logotyp