Simon arbetar på Ormberget – Ett jobb med kanonväder i november

I vår serie ”Hej medarbetare!” får du möta personal som arbetar inom Luleå kommun. Den här gången träffar vi Simon Arenhammar, servicepersonal på Ormberget.

Luleå kommun är en av Norrbottens största arbetsgivare med närmare 7 000 medarbetare. Alla våra 300 yrken har något gemensamt; vi har stor betydelse, vi gör skillnad och vi skapar värde och livskvalitet för kommunens invånare. Med andra ord så spelar vi roll. Varje dag, året om, för Luleå.

Simon Arenhammar på sin arbetsplats på Ormberget. I bakgrunden pumpar en snökanon ut årets första efterlängtade konstsnö.

Hej Simon, vad gör du på jobbet?

– Det varierar ganska mycket med årstiderna. Under barmarkssäsongen blir det ganska mycket tid i traktorn med att röja spår och liknande för att skapa bra förutsättningar för de som nyttjar anläggningen. Vintertid är det mesta fokus på att hålla kvaliten i skidspåren och i backen. Mattisberget, Porsön och Råneå ingår också i mitt jobb så jag tillbringar en del tid med miljön där också.

Hur hamnade du här?

– Jag körde tidigare lastbil i Stockholmsområdet men ledsnade och gick en militärutbildning i Blekinge. Efter det hamnade jag på F21 i Luleå som brandman. Jag hade aldrig varit i Luleå förut men trivdes direkt och sedan 2017 jobbar jag här på Ormberget. En ganska krokig väg, men nu har jag sambo, barn och hus här och det känns som att jag hittat hem på alla sätt.

Vad är det roligaste med ditt jobb?

– Den stora variationen, speciellt mellan årstiderna. Kontrasterna i vädret gör att det hela tiden finns något nytt att se fram emot. Känslan att man gör bra saker för andra är också värdefull. Sen gillar jag både att vara utomhus och att köra maskiner. Friheten i det här jobbet är också stor.

Vilka egenskaper måste man ha?

– Förmåga till problemlösning av olika slag, att tänka självständigt och kunna ta ansvar är tre saker som är nödvändiga. Och god maskinvana förstås.

Hur ser närmaste tiden ut?

– Det är lite väntans tider just nu, vi har precis kört igång snökanonerna och förhoppningsvis håller kylan i sig ett tag framöver så att vi kan få igång konstsnöslingan. Sen ska ju backen och övriga skidspår också igång så småningom.

Hur ser dina egna träningsvanor ut?

– Jag tränar regelbundet löpning, skidåkning och på gym. Jag har alltid varit aktiv och hållit igång men sen jag flyttat upp hit har det blivit ännu mer. Det har blivit naturligt på den här arbetsplatsen.

FAKTA

  • Namn: Simon Arenhammar
  • Ålder: 32 år
  • Bor: Radhus på Björkskatan
  • Yrke: Servicepersonal på Ormberget
  • Bäst med att bo i Luleå: De tydliga årstiderna som alla har sin speciella charm. Gillar nog ändå vintern allra bäst.

DELA VIA SOCIALA MEDIER

Text och foto: Björn Hansson

Logotyp