Flytta till Luleå

Luleå kommun lanserar idag en ny webbsida som ska fungera som en digital inflyttarlots för potentiella Luleåbor. Sidan besvarar vanligt förekommande frågor som kommunen får av människor som är nyfikna på Luleå och intresserade av att flytta till kommunen.

Syftet med den nya webbsidanlänk till annan webbplats är att underlätta för personer som är intresserade av att flytta till Luleå. Bland annat finns information om var du kan hitta boende i Luleå kommun, var det byggs nytt, hur skola och förskola fungerar och vilka arbetsgivare som är stora i kommunen. Via webbsidan ska nya och potentiella Luleåbor få svar på vanliga funderingar och lotsas vidare till den information de söker.

Luleå kommun har som ambition att växa och bli fler invånare. Kommunen arbetar därför på flera sätt för att få fler att välja att stanna kvar i Luleå, få de som flyttat att vilja återvända och få personer som är intresserade av att bosätta sig i Luleå att komma hit. Den nya webbsidan finns på https://flyttatilllulea.se/länk till annan webbplats

DELA VIA SOCIALA MEDIER

Text: Stina Östman

Bild: Luleå kommun

Logotyp