Frukostseminarier om offentliga affärer

Som ett led i Luleå kommuns ambition att förbättra företagsklimatet bjuder kommunen, i samverkan med näringslivet, in företagare till en serie frukostseminarier med temat upphandling. Syftet med träffarna är att mötas, nätverka, inspirera och inspireras, samt skapa dialog och förståelse kring offentliga upphandlingar.

Luleå kommun upphandlar varor och tjänster för omkring 1,6 miljarder kronor om året. Syftet med seminarierna om upphandling är bland annat att uppmuntra till dialog, och ge råd och stöd till företag som gör affärer, eller vill göra affärer, med kommunen.

Att samverka och göra affärer med offentlig sektor kan innebära stora möjligheter för den som är företagare. Luleå kommun kommer under hösten att tillsammans med Företagarna, Svenskt Näringsliv, Luleå Näringsliv och Luleå Business Region bjuda in företagare till en serie frukostseminarier under temat upphandling.

Satsningen är en del i Luleå kommuns ambition att förbättra företagsklimatet och att skapa bättre dialog mellan företagarna och kommunen.

Råd och tips till dig som vill göra affärer med kommunen

Den första träffen blir den 6 september på Mobilaris Innovation Center i Luleå. Under seminariet får deltagarna en grund i offentlig upphandling och handfasta tips på hur företag, små som stora, kan agera för att bli leverantör till Luleå kommunkoncern.

– Förhoppningen är att denna första träff kan ge underlag och innehåll till kommande frukostträffar, säger Daniel Granlund, upphandlare på Luleå kommun.

Luleå kommun kommer även att i samarbete med Byggföretagen arrangera ett seminarium den 25 augusti om upphandlingar och hur samarbetet mellan kommunen och byggföretagen kan utvecklas.

Inbjudan och anmälan

Seminarium med byggföretagen den 25 augusti:  Länk till annan webbplats.En stor del av Luleå kommuns upphandlingar riktar sig till bygg- och anläggningsbranschen. Syftet med seminariet är att utbyta tankar och idéer kring hur samarbetet kan förbättras och utvecklas.

Frukostseminariet den 6 september:  Länk till annan webbplats. Träffen ger dig som företagare en grund i offentlig upphandling. Du får också handfasta tips på hur företag, små som stora, kan bli leverantörer till Luleå kommunkoncern.

DELA VIA SOCIALA MEDIER

Text: Monika Aunes

Foto: Peter Rosén

Logotyp