LKAB och SSAB informerade på Smedjan

Torsdagen 30 mars invigdes den nya modellen över Luleå Industripark i informationslokalen i Smedjan av LKAB och SSAB.

– Jag fick många nyfikna frågor kring vad det egentligen är som ska ske, konstaterade David Högnelid, chief strategy officer, LKAB.

Läs mer om kommunens lokal i Smedjan! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

LKAB:s David Högnelid fick guida nyfikna vid modellen.

Det myllrar i Luleå kommuns informationslokal i Smedjan. Nyfikna träffar Lotta Jakobsson, technical development manager, SSAB, och Carl Wangel, governmental relations, SSAB, och David Högnelid, chief strategy officer, LKAB. Luleå Industriparks projektchef Robert Eriksson har fullt upp med att rätta frågesporten om de nya industriinvesteringarna och dela ut Luleå Indiustriparks-mössor till vinnarna.

De flesta samlas kring den fysiska modellen av Luleå industripark och förundras över de nya projektens storlek. SSAB:s nuvarande masugn ser ut som en lite plutt intill det nya stålverket och LKAB:s ReeMAP-struktur.

LKAB:s David Högnelid fick guida nyfikna vid modellen:

– Den vanligaste frågan var nog kring hur många jobb detta ska generera här i Luleå. Vilken typ av jobb. Och vad som ska rymmas i verksamheten.

Det kom nyfikna studenter som ville säkra exjob, men också nyinflyttade som inte kunde svenska som på engelska undrade kring jobbmöjligheter. Högnelid fick mer än en gång hänvisa till LKAB:s hemsida och de utannonserade lediga jobben och var man kunde göra en intresseanmälan.

För den nyfikne vill Högnelid också tipsa om LKAB:s vecka i Vetenskapens hus i Luleå den 25 till 28 april. Kring bolaget årsstämma bygger man upp en serie seminarier och utställningar om framtidssatsningarna. Tisdag 25 april klockan 15.00 är det öppet hus.

David Högnelid:

– Vi vill berätta om alla våra satsningar och betydelsen av att de blir möjliga. Mycket handlar om hur vi kan samverka för att realisera alla dessa satsningar tillsammans.

DELA VIA SOCIALA MEDIER

Text och bild: Ronny Olovsson

Logotyp