Luleå kommun mötte framtidens Norrbotten

Den 29:e och 30:e september anordnades jobbmässan Future Norrbotten, där bland annat ungdomar från flera delar av Norrbotten fick chansen att möta arbetslivet och utbildningar i framtidens Norrbotten.

Bland 40 utställare fanns representanter från Luleå kommun på Boden Energi Arena för att möta nyfikna besökare som hade frågor kring kommunens arbete och vilka utbildningar och jobb som finns.

Emmelie Nordström och Emilia Thomtén från Luleå kommun.

”Många är positivt inställda till kommunen”

På plats fanns bland annat Emmelie Nordström, som arbetar som HR-konsult inom Luleå kommun. Hon menar att mässan startat många intressanta konversationer.

– Det har varit jättekul att träffa ungdomar från hela Norrbotten, ett ypperligt tillfälle att prata med dem och skapa ett personligt möte! Vi har haft flera besökare i vår monter och många är positivt inställda till kommunen, menar Emmelie.

Utöver att informera besökare kring kommunens arbeten har även intressanta konversationer om ungdomars tankebanor om arbetslivet startats.

– Med hjälp av en klassisk loppa har frågor som ”vad är ditt drömjobb” samt ”vad är viktigt för dig när du väljer yrke” startat en rullande konversation, säger Emmelie.

Expandering inför nästa år

Ulf Sandström, projektledare för Future Norrbotten, menar att att mässan varit en succé.

– Ett helt otroligt engagemang och intresse från alla inblandade utställare och besökare, vi har redan beslutat att vi kommer att köra nästa år och då med en inbjudan även till eleverna från årskurs tre på gymnasierna. Så vi breddar och utvecklar Future Norrbotten ytterligare inför 2023, avslutar Ulf.


bild på mässa

DELA VIA SOCIALA MEDIER

Text & bild: Ida Lundh

Logotyp