5 tips inför Gammelstads julmarknad 2022

Planerar du att komma till Gammelstads julmarknad i helgen 3-4 december? Här kommer lite smarta tips om allt från aktiviteter på och utanför marknaden till hur parkeringen kan bli så smidig som möjligt.

Marknaden på friluftsmuseet Hägnan brukar locka tusentals besökare. Vad kan du då tänka på för att maxa ditt besök, förutom riktigt varma kläder? Kolla in Vårt Luleås tips nedan.

Planera ditt julmarknadsbesök med hjälp av Vårt Luleås tips.

  1. Köp inträdesbiljetten i förväg senast dagen innan ditt besök. Billigare för dig och snabbare köer på plats! Köper du biljetten på webben i förväg kostar den dessutom bara 30 kronor Länk till annan webbplats., jämfört med 50 kronor på plats i entrén. Alla under 18 år kommer in gratis! (Förköpet stänger vid midnatt på fredag för lördagens marknad och midnatt på lördag för söndagens marknad)

  2. Håll koll på programmet som finns här. Länk till annan webbplats. Missa inte att komma förbi tomteland och lämna önskelistan till tomten eller säga hej till våra tama renar Hilda och Mánnu. Sen har du chans att träffa den gamla julklappsutdelaren julbocken, gå en spännande sagovandring baserad på folktron eller hälsa på smeden som håller igång smedjan hela helgen.

  3. Även utanför Hägnan händer det grejer i Kyrkstaden under marknadshelgen. Gammelstads Visitor Center erbjuder guidade turer bland kyrkstugegränderna och i Nederluleå kyrka blir det allsång. Flera butiker håller också öppet. Här hittar du en lista på vad som händer i övrigt i Kyrkstaden. Länk till annan webbplats.

  4. Om du kan, välj bussen för att ta dig till julmarknaden. Under marknadshelgen kör LLT extra turer och något annan sträckning i själva Kyrkstaden, mer om det hittar du på lokaltrafikens webb. Länk till annan webbplats.

  5. Kommer du med bil så följ instruktionerna från våra parkeringsvärdar från Nederluleå Hembygdsförening och IBK Luleå. De ser till så att du inte blir inparkerad och så att räddningsfordon kommer fram. Parkeringskostnad är 20 kronor (swish eller kontant), pengar som går rakt till föreningarna.

DELA VIA SOCIALA MEDIER

Text: Therese Hedman

Foto: Luleå kommun

Logotyp