Aktiv höst i kyrkstaden

Sommaren är över och 67 500 personer har besökt friluftsmuseet Hägnan och Gammelstads Visitor Center under högsäsongen. Men även om hösten är här finns aktiviteter i världsarvet och på Hägnan står eldstäderna redo för utflyktsgrillning.

Under sommarmånaderna har över 53 000 personer besökt friluftsmuseet Hägnan och 14 500 har räknats in på Gammelstads Visitor Center (trots stundtals trasig besöksräknare).

– Vi har fått speciellt mycket beröm för vår nya interaktiva och digitala utställning, säger Jennifer Johansson, samordnare Gammelstads Visitor Center.

I utställningen kan stora som små bygga sin egen kyrkstuga på en interaktiv skärm.

Guidning i ditt världsarv

Utställningen, som vänder sig både till barn och vuxna, är öppen under Visitor Centers öppettider Länk till annan webbplats. och är helt gratis att kika på. Förutom den erbjuds schemalagda guidade visningar av världsarvet under utvalda höstdagar, eller så kan man hyra en audioguide och själv gå runt i kyrkstaden.

Djuren på Hägnan

På Hägnan laddar man för höstlov och julaktiviteter. Men fram till dess är området öppet som alltid för utflykter. Eldstäder och ved står redo och grissystrarna Mist och Rist plus fåren bor kvar i hagarna året runt.

Den lilla musfamiljen Gammelstadsson bor i utställningen på Visitor Center och förklarar världsarvet för barnen.

DELA VIA SOCIALA MEDIER

Text: Therese Hedman

Foto: Susanne Lindholm och Visitor Center

Logotyp