Finnkampen i Luleå ställs in

Coronapandemin fortsätter att ställa in och skjuta fram evenemang. Svenska Innebandyförbundet har nu tagit beslut om att inte genomföra Finnkampen som skulle ha spelats i Luleå Energi Arena den 5–6 februari.

Anledningen är den ökade smittspridningen i Sverige och de förlängda restriktioner som gäller kring cuper och läger.

– Med respekt för en svår situation för vårt distrikt i Norrbotten känner vi att detta var rätt beslut i rådande läge, säger Mikael Ahlerup, generalsekreterare på Svenska Innebandyförbundet.

Finnkampen som skulle ha spelats i Luleå i februari är inställd. Förhoppningen är att Luleå får stå värd för ett stort innebandyevenemang vid ett senare tillfälle.

Det är damlandslaget och U19-damlandslaget som skulle ha spelat landskampen mot Finland i Luleå.

– Att än en gång få ställa in de prestigefyllda matcherna i innebandy känns ledsamt. Men tillsammans med arrangörerna ska vi föra dialog om nya framtida satsningar på innebandyarrangemang i Luleå, säger Birgit Öhlund, affärsutvecklare inom evenemang vid Luleå Business Region.

För Svenska Innebandyförbundet var det viktigt att Luleå tydligt tog sig an rollen som värdstad för arrangemanget i nära samarbete med arrangören. Något som handlar om att spelare, medföljande och besökare ska få en bra upplevelse av sin vistelse och känna sig välkomnade.

– Jag vill passa på att ge en stor eloge till projektledare och alla berörda på Norrbottens Innebandyförbund som jobbat engagerat med alla förberedelser under en lång tid. Jag känner med dem i denna situation. Men det finns goda förhoppningar om att Luleå framöver får stå värd för ett stort innebandyevenemang, säger Birgit Öhlund.

Luleå kommun har tidigare beslutat om medfinansiering till Finnkampen.

DELA VIA SOCIALA MEDIER

Text: Susanne Lundblom, Camilla Bondareva

Foto: Svenska Innebandyförbundet

Uppdaterad 13 januari 2022

Logotyp