Flera isrinkar redo för åkning

Nu har vädret varit med oss tillräckligt länge för att vi ska kunna öppna flera av Luleås isrinkar! Rinkarna finns utspridda över kommunen, allt från Björkskatan till Vitå, och spolas samt plogas nu under vintern.

I år är nog extra många sugna att knyta på skridskorna när ishallar och andra idrottsanläggningar varit stängda sedan 21 december för att minska spridningen av corona.

I skrivande stund är isrinkarna i Antnäs, Bensbyn, Gammelstad, Råneå samt Sunderbyn (den sista dock utan sarg) klara för åkning. Innan helgen är förhoppningen att även rinkarna på Björkskatan, Bergnäset och Hertsön blir klara. Rinken i Vitå är inte redo än och Tunas isrink kommer inte spolas i år då platsen används som upplagsplats för vägbygge.

På med skrillorna, nu öppnar flera isrinkar.

Inte bokningbara isar

Men på plats vid isrinkarna är det viktigt att man fortsätter tänka på avståndet till andra, även om man är utomhus.

– Vi förstår att föreningar gärna vill kunna träna utomhus på våra isrinkar, men under jullovet prioriterar vi lediga barn och unga så rinkarna blir inte bokningsbara förrän efter jullovet, säger Glenn Robarth, enhetschef idrottsplatser och friluftsanläggningar.

Spontanidrott på is

Förutom isrinkarna har kommunen också ett 30-tal isytor för spontanidrott. Dessa började spolas i måndags men i nuläget är ingen helt klar ännu. När de är färdigspolade tänds belysningen och målburar sätts ut.

Här hittar du en karta över kommunens isrinkar och isytor.länk till annan webbplats

Text: Therese Hedman

Foto: Pexels

Logotyp