Hemestertips på väg

Under måndag och tisdag nästa vecka delas Sommarguiden ut till alla hushåll i Luleå. Broschyren innehåller en mängd tips på saker att göra i Luleå med omnejd, allt för en riktigt bra ”hemester”. Kommunalråd Lenita Ericsons skickar också med en sommarhälsning som du kan läsa redan nu.

Sommarguiden delas ut till alla hushåll i Luleå 29-30 juni. Klicka här och läs hela broschyren redan nu.länk till annan webbplats

Sommarhälsning från kommunalrådet

Lenita Ericson

Lenita Ericson

"Vi är nog alla överens om att sommaren blir annorlunda i år. Mycket har förändrats på kort tid. Det som tidigare var en självklarhet för många är inte längre det. Att umgås, resa, uppleva har fått en annan betydelse.

Coronapandemin har drabbat hela världen och i dess spår har vi fått förändra vårt sätt att leva våra liv, till viss del i alla fall. Kanske är det så att det lilla, enkla och nära får en annan betydelse nu.

Vi har fått bekanta oss med ett nytt ord: Hemester. Det betyder ”en semester som ägnas i eller i närheten av hemmet”.

I och runt omkring Luleå finns en mängd vackra platser som vi kan uppleva och njuta av. Vi måste inte åka långt. Bada, fiska, vandra, grilla, campa, ta turbåten ut i skärgården, cykla – ja listan kan göras lång. Kanske är det också nu vi behöver naturen som bäst. Den är nära, vacker och ger energi.

Och känner du för mer puls, liv och rörelse finns det en mängd caféer och restauranger med uteserveringar i sommarstaden Luleå. Eller varför inte passa på att göra den där förrådsrensningen som väntat så många år.

Själv tänker jag försöka blanda så mycket som möjligt av stadsliv och naturliv. Se solnedgången i Norra hamn. Kanske en picknick längs Solanderleden och förmodligen en tur i skärgården.

Jag vill också skicka en varm kram till alla er som på olika sätt har kämpat så hårt hela vårvintern och våren. Kanske kommer många av er även jobba delar av sommaren. Ni är de riktiga hjältarna.

I den här broschyren hittar du tips på en mängd olika aktiviteter som du kan göra själv eller tillsammans med familj och vänner.

Tänk på varandra och var rädda om varandra. Håll i, håll ut och fortsätt hålla avstånd."

Lenita Ericson, kommunalråd i Luleå

DELA VIA SOCIALA MEDIER

Text: Monika Aunes

Bild: Luleå kommun

Logotyp