Jubileumsceremonin med Kungaparet livesänds

Antalet besökare till jubileumsceremonin på söndag den 26 september är begränsat på grund av pandemirestriktionerna. För dig som inte har möjlighet att vara på plats i Stadsparken så kommer firandet att livesändas via Luleå kommuns Youtubesida.

Det blir en timme med sång, musik, dans och tal för att fira Luleå 400 år. Programmet startar klockan 14.30 och direktsändningen börjar tio minuter innan. Direktsändningen kan även ses i efterhand.

Länk till direktsändning. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kung Carl XVI Gustaf och Drottning Silvia deltar på jubileumsceremonin den 26 september i Stadsparken för att fira Luleå 400 år. Bilden är från 2013 när Kungaparet besökte Gammelstad och Luleå.

Kung Carl XVI Gustaf, landshövding Lotta Finstorp och kommunalråd Carina Sammeli håller tal. Kungaparet ska även plantera ett träd i Stadsparken till minne av 400-årsjubileet.

Uppträder på scenen gör bland andra sångerskan Britta Bergström, artisten Josef Love med sitt band och Kulturskolans orkester Blåsningen med en specialskriven 400-årsfanfar. Dansinitiativet framför delar av en dansföreställning som tagits fram i samarbete mellan jubileumsstäderna Luleå, Piteå, Borås och Göteborg samt Norrbottens museum.

Se hela programmet här Länk till annan webbplats.

Vill du vara på plats?

Sittplatsbiljetterna är slut, men det finns fortfarande några ståplatsbiljetter och rullstolsplatser kvar. Det går bra att ta med egen stol om du har ståplatsbiljett.

Biljetterna är kostnadsfria och bokas via Kulturens hus biljettkassa.

Kom ihåg att hålla avstånd och stanna hemma om du är sjuk.

Information om biljetter finns här Länk till annan webbplats.

FAKTA

DELA VIA SOCIALA MEDIER

Text: Susanne Lundblom

Foto: Frank Rizo

Logotyp