Kulturnatten bjuder på gratis kultur för alla

Med allt från bio och prova på-teater till stadsvandring och mängder av musik fyller Kulturnatten Luleå med liv under hela lördagen 10 september. För 17:e året bjuds alla på gratis kultur av vitt skilda slag.

– Vi ser ett stort intresse för att medverka i Kulturnatten och har omkring 30 scener runt om i Luleå som alla är fulltecknade, säger Eva Plumppu, Skådebanan Norrbotten och fortsätter:

– Nytt inslag för i år är bland annat Allsången i Stadsparken. Allsång är ju populärt både hos gamla och unga så vi hoppas att många kommer uppskatta det.

Programmet för Kulturnatten finns att hämta på Kulturens hus eller så kan du kolla in det på webben.

Punk och bio

Med sitt gedigna program är Kulturnatten ett av Luleås bredaste kulturevenemang för alla åldrar och smakriktningar, plus att alla evenemang är gratis. I år kan du exempelvis prova på att spela teater med Lule Stass, lyssna på punk på Kulturkollektivet på Lövskatan eller njuta av film på Folkets bio.

Program online

Skådebanan genomför Kulturnatten i Luleå med ekonomiskt stöd, huvudsakligen från Luleå kommun, Region Norrbotten samt sponsring från bolag och näringsliv.

Här kan du kolla in programmet och få uppdateringar om eventuella förändringar. Länk till annan webbplats.

Programmet finns även att hämta i Kulturens hus.

DELA VIA SOCIALA MEDIER

Text: Therese Hedman

Foto: Therese Hedman och Peter Rosén

Logotyp