Ladda batterierna med fritid och kultur

I dessa tider kan det vara skönt att fylla fritiden med värde. Så länge inte annat sägs håller kommunens bibliotek, konsthall, idrottsanläggningar, skidspår, badhus och annat öppet för dig. Och vill du inte besöka oss fysiskt finns flera digitala knep att ta till.

Fysiska och digitala tidningslån, perfekt pistade skidspår, konstvisningar eller badbesök. De flesta av Luleå kommuns kultur-och fritidsverksamheter är igång, trots coronaviruset.

– Att vara ute i friska luften är ju fortfarande fullt möjligt. Alla Ormbergets spår och backar är nypistade, isbanan i stan är blank och fin och alla hockeyrinkar är öppna förutom Gammelstads, konstaterar Glenn Robarth, enhetschef för friluftsliv, idrottsplatser och ridanläggningar.

Även badhusen är igång enligt vanliga tider.

Unna dig en mental kulturkram på lunchen och kom på lunchvisning i konsthallen

Konst på lunchen

Är det kultur du är ute efter så står hela Kulturens hus öppet och alla Luleås kommunala bibliotek likaså. Våra lunchvisningar i konsthallen pågår som förut, kika på konsthallens webb för datum.länk till annan webbplats Konsthallen är också öppen som vanligt för dig som vill njuta av konsten på egen hand.

Värt att nämna är att alla kommunens verksamheter är väl medvetna om nuläget och vi anpassar oss hela tiden efter de rekommendationer som kommer från expertmyndigheterna gällande hygienråd och regler kring folksamlingar och evenemang.

Digitala lösningar

Och vill du inte vistas bland allt för många människor finns flera digitala lösningar att ta till. Om du laddar ner appen Biblio kan du låna digitala böcker eller ljudböckerlänk till annan webbplats helt gratis med ditt lånekort. Med kortet kan du också läsa tidningar från hela världen digitalt genom Pressreaderlänk till annan webbplats, utan kostnad.

Sedan tidigare har Vårt Luleå även berättat att mötesplats Navet gått över till digital verksamhet för en tid så du mellan 16-20 år är välkommen att gå med i gemenskapen på Navets instagram.länk till annan webbplats

Du kan även uppleva vårt världsarv Gammelstads kyrkstad digitaltlänk till annan webbplats, där du bland annat kan ta dig upp i kyrktornet och kolla in utsikten.

Bonustips – gå på spelning hemma

Och du som bara är så sugen att gå på spelning kan istället hemifrån följa en hel del artisters livekonserter som streamas, bland andra First Aid Kit och Jenny Wilson som tidigare gästat Kulturens hus. Tidningen Gaffa har listat kommande streamade konserter här.länk till annan webbplats

Text: Therese Hedman

Foto: Oskar Lindgren

20 mars 2020

Logotyp