Luleå on Ice – 2023

Gör er redo för dagar fyllda av snö och is! Den 18-28 februari kommer Schaatsen, Sea Ice Marathon, Arctic Balloon Adventure, världsrekordsförsök i highline, snöskulpturer, Vilda Kidz och fler vara på plats för att skapa härliga och upplevelserika dagar i Luleå.

För såval stora och små kommer dagarna innehålla tävlingar och aktiviteter vid Luleås isar. Klä dig efter väder så syns vi vid Norra och Södra hamn! Tävlingarna och aktiviteterna i evenemanget hittar du nedan.

Hela programmet hittar du på visitlulea.se Länk till annan webbplats..

Isbanan Luleå


Aktiviteter

Under evenemanget kommer det finnas ett flertal aktiviteter. Något unikt som sker detta år är ett världsrekordsförsök på highline, mellan två luftballonger 30-50 meter högt upp över isen vid Gråsjölären. Det vill du inte missa!

Arctic Balloon adventure, Vilda Kidz, Luleå Stassteater, eldshow och gycklarskola kommer vara på plats på bestämda dagar. Luleå kommun kommer även finnas vid Södra hamnplan för att prata jobbmöjligheter inom kommunen. Kom och prata med oss runt elden över en kopp varm dryck och något gott!

Aktiviteterna hittar du på visitlulea.se Länk till annan webbplats..


Tävlingarna under Luleå on Ice

Många är säkert bekanta med den nederländska skridskotävlingen Schaatsen med 3,5 miljoner tittare världen över. Evenemanget har blivit alltmer populär. Antalet gästnätter i Luleå under februarimånad har ökat stadigt under tid, till numer 5 000 antal gästnätter, jämfört med 2 565 under 2019 och 2 950 under februari 2020. Återigen kommer de till Luleå och nu under huvudevenemanget Luleå on Ice!

Schaatsen Grand prix startar och avslutas på Södra hamnplans is, 23, 25 och 26 februari. Medan Ice Sea Classic går av stapeln på samma plats 24 och 28 februari. Sea Ice Marathon är de tävlingar som kommer vara under Luleå on Ice på isbanan vid Södra hamn. Sea Ice Marathon som är i samarbete med Explore Luleå ger dig chansen att själv tävla i löpning, med distanserna 21km, 10km och 5km. Världens enda marathon på havsis! Se videon med Pontus Frank om Sea Ice Marathon nedan.

– Att springa på is är väldigt speciellt, det är helt flackt och att ha kontroll på ett underlag som du annars förknippar med halka gör att du får en annan slags närvaro. Det är bara din egen kropp och isen, säger arrangören Pontus Frank.

Anmälan till Sea Ice Marathon Länk till annan webbplats..

DELA VIA SOCIALA MEDIER

Text: Ida Lundh

Foto: Burban Studios & Örjan Esensjö

Film: Luleå Business Region

Logotyp