Nu kan du åka skidor vid Porsöhallen

Sugen på skidåkning och befinner dig på Porsön? Perfekt! Från och med torsdag den 10 februari finns skidspår iordninggjorda på ängarna vid Porsöhallen och Luleå tekniska universitet, LTU.

– Vi planerar att preparera spåren med pistmaskin varje fredag så länge som det är möjligt, säger Glenn Robarth på Kultur- och fritidsförvaltningen.

Spåren består av två slingor, en på 1,5 kilometer och en på 1 kilometer.

Spåren börjar intill Universitetsvägen vid dammen/parkeringen och tar dig därefter ut på ängarna. Det är en längre slinga på cirka 1,5 kilometer och en kortare som är 1 kilometer.

– Vi har haft denna tanke en tid, att studenter på LTU som kommer från andra länder och de som kommer söderifrån ska få prova på att åka längdskidor. Nu när Fritidsbanken har flyttat till Porsöhallen så passar det perfekt, man behöver inte ha någon egen utrustning utan kan låna därifrån. Givetvis är det fritt för alla att använda spåren och nu när kommunen satsar på att upprusta Porsön så passar detta också bra, säger Glenn Robarth.

Gratis att låna skidutrustning

Fritidsbanken flyttande under hösten 2021 in i Porsöhallen och lånar gratis ut sport- och fritidsutrustning, bland annat längdskidor och pjäxor. Öppettider är måndag-torsdag klockan 14-18, telefon 0920-45 46 00. Du kan också kontakta Fritidsbanken via deras Facebooksida ”Fritidsbanken Luleå”.

DELA VIA SOCIALA MEDIER

Text: Marina Wikberg

Bild: Björn Hansson och Pixabay

Logotyp