Ny chans för Luleå och Boden att ordna SM-veckan

Coronapandemin innebar att SM-veckan i mars i Luleå och Boden tvingades ställa in. Men nu får städerna en ny chans. Riksidrottsförbundet har erbjudit Luleå och Boden att anordna SM-veckan för vinteridrott 2024.

SM-veckan är ett återkommande svenskt multisportarrangemang anordnat av Riksidrottsförbundet (RF) och Sveriges Television (SVT) tillsammans med respektive värdstad. Under det årliga arrangemanget samlas ett flertal olika sporter på samma plats, där man korar svenska mästare i respektive sport. Tävlingarna är öppna för RF:s samtliga specialidrottsförbund. Både en vintervecka och en sommarvecka anordnas, för vinter- respektive sommarsporter.

Det finns en ny chans att ordna SM-veckan i Luleå och Boden, under 2024. Bilden är från Söderhamn.

Luleå och Boden stod som värdar för SM-veckan för vinteridrott i år men coronapandemin innebar att arrangemanget tvingades ställa in. Nu får städerna en ny chans. Riksidrottsförbundet har erbjudit Luleå och Boden att anordna SM-veckan för vinteridrott 2024. Frågan kommer att behandlas i fullmäktige i respektive kommun under hösten.

– Det här ger oss ett utmärkt tillfälle att än en gång lyfta fram det goda samarbetet mellan Luleå och Boden. Tillsammans är vi en stark arena på många sätt och nu får vi en möjlighet att lyfta våra goda vinterförhållande för en mängd idrottsgrenar, säger Lenita Ericson (S), kommunalråd i Luleå.

– Efter att pandemin tvingade oss att ställa in SM-veckan tidigare i år känns det extra motiverande att arrangera SM-veckan 2024. Jag är övertygad om att Boden och Luleå kommer att bjuda på en fantastisk upplevelse för idrottare och besökare. Redan nu börjar vi ladda för 2024, det kommer att bli en höjdarvecka, säger Claes Nordmark (S), kommunalråd i Boden.

FAKTA

  • SM-veckan i Luleå och Boden skulle ha gått av stapeln i mars 2020 men ställdes in med anledning av coronapandemin.
  • SM-veckan i vinteridrott erbjuder ungefar 20 oliker idrotter, från alpinrodel till X-trail.
  • En ny förfrågan om att ordna SM-veckan i Luleå och Boden behandlas under hösten.

Text: Roger Jönsson

Foto: Bildbyrån

04 september 2020

Logotyp