Premiär för längdskidåkning på Ormberget

Nu är det dags. Ormberget öppnar, idag tisdag 9 november, ett första spår för längdskidåkning.
– Det sker omkring klockan 13, men exakt tid lägger vi ut på skidspar.se, säger Andreas Fagervall, arbetsledare, Luleå kommun.

Sedan i söndags kväll har snökanonerna gått varma och nu går det bra att åka skidor 450 meter enkel väg.
– Det är dubbelspår så att man ska kunna mötas och skate, förklarar Andreas Fagervall.

Snökanonerna har jobbat hårt, precis som personalen vid Ormberget.

Det aktuella spåret börjar vid starten intill värmestugan och sträcker sig till slutet av skidskyttebanan. Där finns det en plan som fungerar som vändningsplats.

Ormberget tar sedan en tid tillbaka ut en avgift för dig som åker i skidspåren och då får du också en spårknapp. Tack vare detta kan Luleå kommun erbjuda fina och välpreparerade spår under skidsäsongen.

Så här betalar du spåravgiften

Spåravgiften betalas genom en e-tjänst som du hittar här: Avgifter Ormberget - Luleå (lulea.se) Länk till annan webbplats.

Vill du inte använda den kan du betala med kort direkt över disk på Turistcenter på Kulturens hus. Här hämtas alla spårknappar ut, även de du betalat genom e-tjänsten.

Årets spåravgift ligger på det lite udda 420 kronor för en hel säsong eller 42 kronor för ett dagspass. Orsaken är att alla kommunens fritidstaxor är indexreglerade, alltså att de höjs varje år med en procentsats bestämd av Sveriges kommuner och regioner.

Även i år finns möjlighet att köpa tillgång till dusch, bastu och omklädning i Ormbergsstugan, något som kostar 210 kronor för hela vintersäsongen.

DELA VIA SOCIALA MEDIER

Text: Marina Wikberg

Foto: Andreas Fagervall och Pixabay

Logotyp