Putte i Parken tillbaka i sommar

Nu är det klart att festivalen Putte i Parken kommer tillbaka till Luleå den 13-15 juli. I fjol besökte drygt 80 000 personer festivalen under de tre dagar den pågick och arrangörerna ser fram emot att skapa en ny folkfest med luleåborna i sommar.

Festivalområdet och festivalens stora scen kommer som tidigare år att vara belägna i Norra Hamn. I fjol intog artister som Hurula, Maxida Märak och Cleo scenen och festivalen inrymde även tivoli och familjedagar i Stadsparken.

– I sommar ska vi utveckla dagarna och fylla dem med mer aktiviteter för alla, det är ett av de önskemål som kommit och som vi också vill utveckla tillsammans med föreningsliv och näringsliv i Luleå , säger Emelie Fredriksson, projektledare Putte i Parken.

Hurula var en av artisterna under Putte i Parken i fjol.

”Laddar för ett fantastiskt 2023”

Artister kommer presenteras närmare sommaren.

Upphandlingen av stadsfestivalen gjordes med Luleå kommun under pandemin och går in på sitt tredje år, men andra festival.

– Det är riktigt kul att Putte i Parken återvänder och att man fortsatt vill satsa på evenemang i Luleå. Det är en bra arrangör som har stora möjligheter och gjorde 2022 riktigt bra och laddar för ett fantastiskt 2023, säger Örjan Esensjö, evenemangslots Luleå kommun.

DELA VIA SOCIALA MEDIER

Text: Therese Hedman

Foto: Håkan Bylund

Logotyp