Säsongspremiär för slalom på Ormberget

Temperaturen i Luleå har bjudit på varaktiga minusgrader och tillverkningen av konstsnö har gått för högtryck i Ormbergsbacken. Nu är den välpreparerad för utförsåkning och snart klar för säsongspremiär.

– Backen öppnar imorgon, lördag den 4:e december klockan 10.00, berättar Andreas Fagervall, arbetsledare på Kultur- och fritidsförvaltningen i Luleå kommun.

Glada nyheter för den slalomsugne – Ormbergsbacken öppnar för säsongen i helgen.

Under den senaste tiden har fyra snökanoner varit igång vid snötillverkningen. Allt för att underlaget ska vara i toppform när åksugna Luleåbor spänner på sig skidorna och kastar sig ut i backen.

Ormbergsbacken är både en teknik- och familjebacke och har en så kallad knapplift. Här finns big-jump, flera rails och boxar. Föreningen Luleå Alpina ansvarar för driften av liften i backen och köldgränsen ligger på minus 20 grader. Prognosen för helgvädret är mildare än så, vilket säkert kan glädja en och annan skidentusiast.

Upp till var och en

Intill slalombacken finns även en populär pulkabacke. Andreas Fagervall betonar att man åker i den på egen risk.
– Det finns inte så mycket snö där för tillfället och vi tillverkar inte snö till den backen. Det är upp till var och en när man tycker det är lämpligt att åka där, säger han.

Vill du veta mer om liftkort, öppettider eller Ormbergets friluftsområde i övrigt? Se: Ormberget - Luleå kommun (lulea.se) Länk till annan webbplats.

Även i Måttsundsbacken kan du åka slalom, läs mer på deras hemsida: Välkommen till Måttsundsbacken - Måttsund Anläggning (mattsundsbacken.se) Länk till annan webbplats.

DELA VIA SOCIALA MEDIER

Text: Marina Wikberg
Foto: Pixabay och Pexels

Logotyp