Så hanterar Luleå kommun coronaviruset

Luleå kommun följer utvecklingen och samverkar med andra samhällsaktörer. Vårt fokus ligger på att upprätthålla samhällsviktig verksamhet samt att vidta åtgärder för att skydda riskgrupper. Samlad information om kommunens arbete och rekommendationer om coronaviruset och covid-19 finns på www.lulea.se/corona .

Skapa drömmarnas Luleå på sportlovet

Nu kan alla sportlovslediga skolbarn och ungdomar från 6 år och uppåt skapa digitala eller analoga bilder och modeller av sina drömmars Luleå. Tisdag till fredag klockan 12-15 är ateljén på Kulturens hus öppen och laddad med båda ny och gammal teknik för alla nyfikna och kreativa drömmare.

Konstpedagog Sara Diamant visar hur 3D-pennan fungerar.

Tisdag 3 mars – fredag 6 mars klockan 12-15 har ateljén i Kulturens hus drop-in verksamhet för barn och ungdomar. Temat för veckan är "Mina drömmars Luleå". Konstpdagog Erica Rönnbäck hoppas på många roliga alster.
– Man kan skapa i både traditionella material som bland annat papper, färg, papier maché och mycket annat. Men vi har ju också spännande ny teknik som läsplattor med spelet Blocks, där man bygger digitala bilder. Vi har också digitala ritplattor och filmutrustning som Green Screen by Do Ink och Blox 3D World, säger Erika Rönnbäck.

VR-glasögon för barn över 13 år

Med VR-glasögon kan man måla i färg, eld, ljus och annat i en 3-dimensionell värld med programmet Tilt Brush. Karolina Hallberg, projektledare på bibliotekets skaparyta, instruerar gärna dem som vill testa.
– Det är en fantastisk teknik där fantasin får fritt spelrum genom teknikens möjligheter, säger hon.

Man kan komma och gå när man vill under dagen, det är drop-in som gäller.


3D-penna, VR-glasögon och platta med byggprogram. Valmöjligheterna är många.

Skapa digitala bilder genom att använda penna och ritplatta. Konstpedagogerna visar gärna hur man gör.

Text och bild: Karin Kemi

03 mars 2020

Logotyp