Stor mix på Luleå Live 2022

Gratisfestivalen Luleå Live bjuder på hela 45 artister och 14 scener när den fyller centrum med musik till helgen. Med utbud från norrländsk boombap, hip hop och indierock till metalcore, pop och en humorföreställning finns något för de flesta.

Den 11-12 november är det dags för andra året av Luleå Live, festivalen Luleå kommun anordnar på scener runt om i centrum. Nu är alla artister klara och sluträkningen hamnar på 45 (!) olika akter under festivalens två dagar.

– Jag är mycket nöjd att vi fått till en spännande mix av lokala, regionala och riksaktuella artister. Intresset och viljan att vara med på Luleå Live har varit stort, och vi har därför också både fler spelställen och fler artistbokningar än i fjol, säger Örjan Esensjö, projektledare Luleå Live, Luleå kommun.

Luleå Live bjuder på ännu fler artister än i fjol, hela 45 stycken står på spelschemat.

Tipset: Planera

Scenerna, där artisterna kommer köra lite mer avskalade spelningar, är på restauranger, hotell och mötesplatsen Navet. Hela spelschemat ligger nu på lulealive.nu Länk till annan webbplats. och projektledarens bästa tips för att maximera musikupplevelsen är planering.

– Spelningarna är omkring 30 minuter och med lite planering i förväg hinner du kolla in många artister, säger Örjan Esensjö.

Vad vill du själv inte missa under festivalen?

– Jag ska verkligen försöka hinna runt på så många spelningar som möjligt. Jag vill verkligen inte missa Love Antell, Tall Blonde, Esther, Johan Airijoki, Magnettes, Little Jinder, Tribe Friday, Clara Klingenström, Ida Redig, Lisa Howard, Felicia Takman, Zacke och Josef Live. Jag håller precis på att leta fram mina fotriktiga springskor...

Här kan du läsa Vårt Luleås lista med alla artister till Luleå Live. Länk till annan webbplats.

DELA VIA SOCIALA MEDIER

Text: Therese Hedman

Foto/Kollage: Pressbilder

Logotyp