Tack för i år: isarna stängs

Nu stänger Luleås isbana runt centrumhalvön och vidare till Gräsjälören officellt för säsongen. Även isvägen till Hindersön och Storbrändön stängs. Tillåten belastning på isvägarna till Sandön och Junkön sänks till sex ton.

Det fina vädret har gjort att det är väldigt mycket vatten på isbanan i centrum vilket gör att den inte längre går att använda eller underhålla.

– Det är 30 cm vatten på isbanan på sina håll, därför måste vi nu stänga för i år. Landgångarna plockas upp i dag fredag 29 mars och isbanan stänger då officiellt . Jag och mitt "ice-team" tackar alla besökare för ytterligare en helt fantastisk säsong, säger Jan Blomkvist som är ansvarig för skötseln av isbanan.     

Det är många Luleåbor och besökare som njutit av isbanan och uppskattat det fina arbete som Jan Blomkvist och hans medarbetare på kultur- och fritidsförvaltningen har gjort - levererat en isbana i toppskick som många fått glädje av.

Ännu en lyckad säsong

Besökarna och arrangemangen har varit många. Pimpel-SM, Icebug race och KPN Grand Prix skridskotävling är några stora arrangemang som anordnats på Luleås isbana.

Vintern och vårvintern har varit mycket bra och Jan Blomkvist är nöjd:

– Kul med ännu en lyckad säsong. Det har varit en hel del snö i år men det har inte hindrat oss från att få till en fin iskvalité.

På Södra hamnplan har islabyrinten smält ner och värmestugan, caféet och Fritidsbanken har också stängt igen sina röda stugor för säsongen.

Text: Malin Holmqvist

Foto: Helena Holm

29 mars 2019 uppdaterat

Logotyp