Tips inför ditt besök på Välkomstfesten

Barnfamiljer – är ni peppade för Välkomstfesten på lördag? Här kommer lite tips på hur dagen blir så trevlig som möjligt för dig och dina barn.

Välkomstfesten, som sker i samband med Melodifestivalen, öppnar dörrarna till Luleå Energi Arena klockan 10.30. Minst 3 000 besökare väntas komma under dagen, vilket innebär en del köande både inomhus och utomhus.

Alla besökare går in genom huvudingången till Luleå Energi Arena, men räkna med att kön kan ringla sig lång även utanför arenan. Redan i kön gör du ett av två val (skyltning även på plats):

  • Är scenshowen med Bolibompadraken, Radioapan, Sommarskuggan och artistintervjuer alldeles tillräckligt spännande? Ställ dig i kön som går in i A-hallen.

  • Vill du ha allt ovanstående plus kolla in Labyrint och Taurus? Ställ dig i kön som går genom A-hallen in till B-hallen där det blir slajmigt värre. Scenshowen ser du under tiden du köar.

Vi räknar med att minst 3 000 besökare vill komma och hälsa på barnfavoriterna på lördag.

Två delar av dagen

Scenshowen är uppdelad i två set med ungefär likadant innehåll. Du är självklart välkommen när som helst under dagen, men tipset är att du som ska vidare på matinéföreställningen av Melodifestivalen kommer från start och du som inte ska det kommer kring lunch.

Hela programmet med hålltider hittar du här.länk till annan webbplats

Tävla med sponsorerna

I foajén till arenan finns en barnvagnsgarderob och en klädgarderob om du vill lämna ifrån dig något. Men det är även helt okej att ta med sig både vagn och overaller in.

I foajén finns också en del av Melodifestivalens sponsorer som erbjuder tävlingar, provsmakningar och fika. Du kan även köpa mat av restaurangen i huset om barnmagar börjar kurra.

Så ladda med kläder efter väder, värm upp med drakdansen och välkommen till Välkomstfesten på lördag!

Observera att evenemanget dokumenteras med film och video som kan användas i syfte att informera om, samt marknadsföra, detta och framtida evenemang för Luleå kommuns räkning. Vill du få en bild/film raderad kontakta kommunen på lulea.kommun@lulea.se.

FAKTA Välkomstfesten

  • Välkomstfesten arrangeras mellan 10.30-14.00 den 15 februari i Luleå Energi Arena. Fri entré.
  • Mer om Välkomstfesten hittar du på lulea.se/melodifestivalenlänk till annan webbplats eller evenemanget på Facebooklänk till annan webbplats
  • Arrangörer är Luleå kommun, SVT, Sveriges Radio och Live Nation.
  • Arrangemanget riktar sig främst till barnfamiljer.

Text: Therese Hedman

Foto: Micke Grönberg

12 februari 2020

Logotyp