Vintage och allsång under Hägnans sommar

Med vintageförsäljning, allsångskväll, sommarmarknad och så klart alla djur ser friluftsmuseet Hägnan framemot en sommar utan coronarestriktioner. – Vi längtar efter att öppna för säsongen och erbjuda både evenemang och aktiviteter med nya inslag, säger Karina Jarrett, museichef Hägnan.

Efter två somrar av pandemi är ordningen återställd på Hägnan. Med start på nationaldagen löper sommarprogrammet på med teater, allsång, internationella temadagar och djurvisningar.

– Djuren är väldigt populära och en av de vanligaste frågorna vi får är när sommardjuren kommer. I år blir det mellan 20-25 juni, säger Karina Jarrett, museichef friluftsmuseet Hägnan.

Hägnan ställer just nu iordning en vintage och loppisbod på området som beräknas öppna 11 juni.

Fynda kläder

En av nyheterna i år är Hägnan vintage och loppis, där bland annat kläder från 50- och 60-talen ska säljas från och med 11 juni.

– Vi har gallrat i alla våra förråd och hittat en hel del vi inte kommer använda men som någon annan kan få glädje av. Så vi tänkte sälja vintagekläder och loppisprylar under sommaren, säger Karina Jarrett.

En annan nyhet är Tornedalingarnas dag som kommer arrangeras den 15 juli samt att torpet och härbret kommer att hålla öppet under vissa timmar per dag.

Allsången tillbaka

Ett av sommarens största evenemang på Hägnan blir den populära allsången den 21 juli. Artisterna har ännu inte släppts men håll utkik på visitgammelstad.se Länk till annan webbplats. eller Hägnans Facebooksida Länk till annan webbplats. för att se vilka det blir.

Sist det var allsång på Hägnan, 2019, höll Britta Bergström och Patrik Isaksson i taktpinnen.

DELA VIA SOCIALA MEDIER

Text: Therese Hedman

Foto: Susanne Lindholm och Therese Hedman

Logotyp