Konsthallen öppnar med anpassningar

På torsdag återöppnar Konsthallen i Kulturens hus. Öppningen anpassas efter de nya ändringarna i begränsningsförordningen. Exempelvis tillåts max 20 personer åt gången i den 500 kvadratmeter stora lokalen.

Konsthallen har inte varit öppen sedan december efter rekommendationer från regeringen om att hålla ej nödvändig verksamhet stängd. Men med begränsningsförordningen som nu gäller för bland annat museer och konsthallar kan en återöppning ske.

–Vi kommer ha personal som räknar in-och utpasserande och tillåter max 20 personer åt gången. Konsthallen är 500 kvadratmeter stor och får enligt lag ta in 40 personer men vi väljer att halvera den siffran, säger Patrik Bylin, kultur-och fritidschef Luleå kommun.

Öppningen sker efter dialog med smittskyddsläkare. Läs mer om Konsthallens anpassningar på Kulturens hus webb. Länk till annan webbplats.

Från torsdag kan konstintresserade åter besöka Konsthallen, men med kraftiska anpassningar för att undvika trängsel.

Badhus fortsatt stängda

Begränsningsförordningen omfattar även gym, sportanläggningar och badanläggningar. Men än är det inte aktuellt att öppna badhus och idrottsanläggningar.

– Vi har haft upp frågan med smittskyddet i Norrbotten som resonerar som vi. I omklädningsrum och duschar är det svårt att hålla avstånd och det är en avsevärd skillnad i besökstrycket på en konsthall och ett badhus, säger Patrik Bylin.

DELA VIA SOCIALA MEDIER

Text: Therese Hedman

Foto: Malin Holmqvist

Logotyp