Luleå Business Region har tillsammans med bland annat Luleå Airport och Swedish Lapland Visitors Board under många års tid jobbat för att det ska etableras direktflyg i Luleå kommun till och från länder i Europa. Nu blir det verklighet.

I vinter får Luleåborna chansen att upptäcka flera Europeiska storstäder via direktflyg.

I vinter välkomnar vi resenärer från Storbritannien, Tyskland och Frankrike till Luleå. Samtidigt får du som bor här möjligheten att upptäcka London, Düsseldorf och Paris. Flygen går direkt från Luleå Airport, tur & retur från december till mars.

– Det här är ytterligare ett viktigt steg i att stärka Luleås position som en attraktiv och lättillgänglig internationell destination. God tillgänglighet är en mycket viktig förutsättning för att våra besöksnäringsföretag ska kunna utvecklas och växa, säger Karin Åberg, affärsutvecklare inom privatturism på Luleå Business Region.

Flygplatsen Heathrow är en stor internationell hubb och kopplar därmed samman Luleå och regionen med många fler länder. Flyglinjen blir viktig för tillgängligheten till regionen för internationella besökare, men också för utresande och affärsresenärer.

– Att kunna erbjuda våra resenärer direktflyg till London innebär ett smidigare och mer hållbart resande. Att SAS, som är en nyckelaktör i den skandinaviska resebranschen, väljer att lägga en linje mellan Luleå Airport och London är verkligen en fjäder i hatten, inte bara för vår flygplats, utan även för hela regionen som är i stark utveckling, säger Ann-Christin Viklund, flygstationschef på Luleå Airport.

FAKTA

DELA VIA SOCIALA MEDIER

Text och bild: Luleå Business Region

Logotyp