Vintern drar igång på Södra hamnplan

Den 1 februari drar årets Vinter på Södra hamnplan igång. Här öppnar caféstugan och Fritidsbanken dörrarna till sina röda små stugor varje lördag och söndag fram till början av mars.

Caféstugan och Fritidsbanken sköts av IFK Luleå i samarbete med Luleå kommun. Från Södra hamnplan kommer du enkelt ner på isbanan och kan ta en sparktur över till Gråsjälören för våfflor hos Lions.

Vill du hellre stanna på land är det bara att göra upp en eld i någon av eldstäderna på hamnplan och njuta av vintern.

Från Södra hamnplan tar man sig enkelt ner till isbanan som går både runt centrum och ut till Gråsjälören.

Skoter-SM på hamnplanen

Från Södra hamnplan har du dessutom nära till två av de större sportevenemangen i Luleå 2020; skridskoloppet KPN Grand Prix och en av tävlingarna under SM-veckan, då eliten i 19 olika sporter samlas i Luleå och Boden för att göra upp om guldmedaljerna.

– Vi kommer bygga upp en arena för stadioncross snöskoter på hamnplan. Runt om blir det läktare som rymmer 6 000 personer. Vi räknar med en spektakulär upplevelse, det är första gången en mästerskapstävling i stadioncross ordnas i Luleå centrum, säger Sandra Ottosson, projektledare SM-veckan Luleå Boden.

Stadioncrossen går av stapeln den 27 mars.

Skridsko-skådning

Men redan i februari finns chans att kika på elitidrottare från Södra hamnplan då Nederländernas bästa skridskoåkare tävlar på isbanan, med start och mål i Södra hamn. Tävlingen, KPN Grand Prix, hålls 20-23 februari.

Här kan du läsa mer om Södra hamnplan vinterlänk till annan webbplats

Fakta Södra hamnplan Vinter

  • Café och fritidsbank har öppet alla helger mellan 1 februari och början av mars, kl 11.00-15.00.
  • I caféstugan säljs korv, fikabröd, varm choklad, kaffe och té, dryck och frukt. Laktos- och glutenfria alternativ finns. Du betalar antingen kontant eller med swish.
  • Det finns två grillplatser med ved på plats
  • Det finns även uppvärmda tillgängliga toaletter
  • Parkeringsmöjligheter finns vid hamnplanen. Är parkeringen full ligger Smedjans eller Karpens P-hus några minuters promenad bortlänk till annan webbplats

Therese Hedman

22 januari 2020

Logotyp