Goda samtal på cykelmingel

Luleå kommun bjöd in till trivsamt Cykelmingel på Kulturens Hus i går eftermiddag. Loungen blev snabbt full och stämningen var god och sorlet bland deltagarna högt. Tjänstepersoner och politiker från Stadsbyggnadsförvaltningen och nämnden deltog och lyssnade in gästernas tankar om cykling i Luleå.

Evenemanget var främst fokuserat på mingel och det goda samtalet men äventyrscyklisten Olov Stenlund fick ta plats på scen för att sprida tips om lokala pärlor och stråk ute i skärgården och i stadsnära naturområden. Kommunen presenterade en nya karttjänst för att kunna lämna synpunkter på cykelvägnätet. Många tyckte det var ett bra verktyg att föra fram sina åsikter på.

Kartan kommer att ligga öppen fram till den 12 december.

Cykling är populärt. Det visade gårdagens mingel som kommunen bjudit in till och som närmare hundra gäster hörsammat. Politiker från samtliga partier i stadsbyggnadsnämnden deltog tillsammans med nämndsordförande Anja Johansson.

Möjlighet att lämna synpunkter

Synpunktskarta

Vilka är dina synpunkter på Luleås cykelnät? Vad tycker du är extra bra i Luleå? Är det något du skulle vilja förbättra eller är det något som inte fungerar? Har du kanske idéer eller förslag som kan göra din cykelupplevelse i Luleå ännu bättre?

Lämna dina synpunkter i karttjänsten under länken nedan, det bidrar till att vi får ett bredare underlag till att utveckla Luleå som cykelstad och det ger en bättre förståelse för vad vi som medborgare vill ha i vår stad.


Text och bild: Eva Sundgren

28 november 2019

Logotyp