Hertsön i fokus när Luleå kommun bjöd in till dialog

Luleå kommun besökte under måndagen Hertsön för att berätta mer om kommande projekt i närområdet. Helén Wiklund Wårell, chef på stadsbyggnadsförvaltningen, var på plats och hon uppskattade initiativet:

– Jättekul att få komma ut och dela med oss av vad som pågår. Det är viktigt att vi skapar delaktighet och bjuder in till dialog.

Bild på projektansvariga för nya Hertsöskolan Göran Sakari och Jonas Nilsson, stadsbyggnadschef Helén Wiklund Wårell och Charlotte Reinholdt, tillfällig sektionschef för landskap och trafik.

Projektansvariga för nya Hertsöskolan Göran Sakari och Jonas Nilsson, stadsbyggnadschef Helén Wiklund Wårell och Charlotte Reinholdt, tillfällig sektionschef för landskap och trafik.

Luleå industripark, Hertsöheden och nya Hertsöskolan - det var temat när Luleå kommun och stadsbyggnadsförvaltningen besökte återinvigda biblioteket i Hertsön Öppnas i nytt fönster. för att berätta mer om framtida projekt. På plats var Helén Wiklund Wårell, chef på stadsbyggnadsförvaltningen, Charlotte Reinholdt, tillfällig sektionschef för landskap och trafik samt Göran Sakari och Jonas Nilsson, projektansvariga för nya Hertsöskolan.

Visionsbild på huvudingången och framsidan av framtida Hertsöskolan.

En av visionsbilderna på nya Hertsöskolan som presenterades. Illustration: Norconsult.

Nya visionsbilder och dialog

Under kvällen presenterades bland annat nya visionsbilder på den framtida skolan, biblioteket, fritidsgården och sporthallen samt pågående arbete med detaljplaneprogrammet för bostadsområdet Hertsöheden samt Luleå industripark.

Luleå kommuns stadsbyggnadschef var efteråt nöjd:

– Jättekul att få komma ut och dela med oss av vad som pågår. Det är viktigt att vi skapar delaktighet och bjuder in till dialog, säger Helén Wiklund Wårell och fortsätter:

– Hertsön är en stadsdel i Luleå där det händer mycket och vi ska under processen vara transparenta, öppna och inlyssnande kring det som händer.

Bild på Charlotte Reinholdt när hon berättade om Luleå industripark.

Charlotte Reinholdt berättade bland annat om Luleå industripark.

Då kommer Luleå kommun tillbaka

Nu på måndag, den 3 april, kommer Luleå kommun tillbaka till Hertsöns bibliotek mellan 18.00 och 19.30. Då kommer Ulrika Lundberg, stadsbyggnadsnämndens ordförande, vara på plats. Från stadsbyggnadsförvaltningen kommer också Jan-Henrik Hallebjörk, Mattias Landström, Charlotte Reinholdt och Mia Ozoh för att prata om Hertsö badhus, Kronanvägen, Luleå industripark och nya bostadsområdet Hertsöheden.

DELA VIA SOCIALA MEDIER

Text och foto: Adam Larsson Englund

Illustration: Norconsult

Logotyp