Laddad inför elbilsköp?

Allt fler skaffa elbil, bara från januari till september 2020 har antalet elbilar ökat med 50 procent. Är du också på gång att köpa elbil och undrar hur det där med laddning fungerar? Då är du välkommen på ett webbinarium om elbilsladdning den 9 december.

På webbinarium får du svar på dina frågor kring laddning, allt från vilken laddbox ska du välja och hur ska du tänka kring elsäkerhet?

Energi- och klimatrådgivningen på Luleå kommun tillsammans med Luleå Energi och Studieförbundet Vuxenskolan arrangerar ett helt kostnadsfritt webbinarium kring elbilar och laddning för att intresserade Luleåbor ska få möjlighet att öka sin kunskap inför ett eventuellt köp av elbil.

Tänker du köpa elbil men har funderingar kring hur laddning går till, kan du delta i vårt webbinarium den 9 december.

Funderar du på en elbil?

Försäljningen av elbilar skjuter i höjden och allt fler inser fördelarna med ett eldrivet fordon. Kanske är du också på gång att investera i en elbil eller en laddhybrid men behöver mer kunskap för att kunna göra ett bra val.

Undersökningar visar att hela 94 procent av de som kör elbil är mycket nöjda med upplevelsen och rekommenderar därför andra att investera i ett eldrivet fordon. Det finns allt fler olika modeller på den svenska marknaden, i olika storlekar, prisklasser och med olika lång räckvidd. Ökningen av elbilar på de svenska vägarna går snabbt, från januari till september 2020 har antalet elbilar ökat med 50 procent.

Kostnadsfritt webbinarium 9 december

Energi- och klimatrådgivningen på Luleå kommun tillsammans med Luleå Energi och Studieförbundet Vuxenskolan arrangerar ett helt kostnadsfritt webbinarium.

Tid

  • Anmälan: senast 6 december (se nedan)
  • Datum för webinariet: 9 december 2020
  • Tid: 18.00 - 19.15


På webbinariet berättar:

Lena Hedberg energi- och klimatrådgivaren lite allmänt om elbilar och laddning, bland annat om olika typer av kontakter, laddtider, kostnader och vilka ekonomiska stöd det finns att söka.

Tomas Ekman från LF Västerbotten pratar om elsäkerhet, varför man ska ha en laddbox och inte använda ett vanligt uttag, placering och vikten av att anlita auktoriserade installatörer.

Roger Nilsson från Ahlsell informerar om hur man kan tänka vid val av laddbox, vilka typer det finns och hur man kan styra laddningen till tider då det inte förbrukas så mycket el på annat håll i huset.

Emma Tallus och Johan Westerberg från Luleå Energi kommer in strax före frågestunden och visar lite av vad Luleå Energi har att erbjuda när det gäller laddboxar och infrastruktur kring det.

Som avslutning kan du som deltagare på webbinariet ställa frågor till de närvarande talarna.

 

Anmälan

Text: Anita Sundberg

Bild: Shutterstock

19 november 2020

Logotyp