Så hanterar Luleå kommun coronaviruset

Luleå kommun följer utvecklingen och samverkar med andra samhällsaktörer. Vårt fokus ligger på att upprätthålla samhällsviktig verksamhet samt att vidta åtgärder för att skydda riskgrupper. Samlad information om kommunens arbete och rekommendationer om coronaviruset och covid-19 finns på www.lulea.se/corona .

Ledardagens lunch till härbärge

När Luleå kommuns ledardag blev framflyttad med kort varsel ställdes alla bokningar in. Däremot var lunchen, närmare 400 kikärtsbiffar, redan tillagad i förväg. Lösningen blev att biffarna skänktes till föreningen Natthärbärges verksamhet.

kikärtor

Föreningen Natthärbärge fick ta emot gratis kikärtsbiffar.

– Det känns väldigt bra att vi kunde ta tillvara maten och att den kom till användning i en verksamhet där den verkligen gör nytta, säger Erik Öhman, personalavdelningen och samordnare för ledardagen.

Luleå kommun samlar årligen alla chefer i förvaltningarna och bolagen för en gemensam träff. Syftet är att fokusera på gemensamma frågor och kompetensutveckling. Ledardagen är alltid i mars. I år blev ledardagen framflyttad för att kommunen istället prioriterade arbetet med att ta fram beredskapsplaner kopplat till Coronaviruset.

Läs mer om hur Luleå kommun hanterar coronaviruset.länk till annan webbplats

Text: Susanne Lundblom

Foto: Shutterstock

17 mars 2020

Logotyp