Lulebo undersöker skadornas omfattning

Uppdaterat söndag klockan 15:00: Polisen har nu slutfört sin utredning på platsen och Lulebo har börjat undersöka omfattningen av skadorna efter explosionen. De boende är tills vidare inkvarterade på hotell, men har haft möjlighet att hämta en del föremål från sina lägenheter.

En explosion har skett i den markerade fastigheten på Stengatan 69, Bergnäset.

En explosionen inträffade klockan 23.30 natten till lördag den 9 oktober på Stengatan 69 i bostadsområdet Bergnäset. Cirka 20 personer i berörd trappuppgång evakuerades efter händelsen till en sporthall i närheten, för att sedan inkvarteras på hotell över natten och tills vidare. Ingen uppges vara skadad.

Skador på fastigheten

Polisen har slutfört sin undersökning av platsen och Lulebo har påbörjat arbetet med att fastställa omfattningen av skadorna på fastigheten. Reparationer kommer att behövas, därför är det ännu oklart när de boende i trappuppgången kan återvända.

Information från Lulebo Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

POSOM-gruppen tog emot i Bergnäskyrkan

Kommunens POSOM-grupp, som består av personal från räddningstjänsten, socialförvaltningen, kommunhälsan, polisen och Svenska kyrkan, är inkopplad i händelsen.

Under lördagen fanns personal från POSOM-gruppen i Bergnäskyrkan, där de tog emot de som kände oro och behövde stöd. Personalen fanns på plats klockan 12 – 14, efter det gjorde de bedömningen att det inte längre fanns behov av denna funktion.

Läs mer om POSOM Länk till annan webbplats.

Isolerad händelse

Polisen betraktar explosionen som en isolerad händelse och fyra personer är gripna, ingen av dem rapporteras svårt skadad. Bombexperter kommer att undersöka platsen under dagen.

FAKTA

  • Uppdatering av nyheten kommer att ske under dagen.

DELA VIA SOCIALA MEDIER

Text: Karin Kemi

Kartbild: Google maps

Logotyp