Nåidenhallen snart öppen igen

Nåidenhallen stängdes senhösten 2020. Nu kommer beskedet att hallen byggs om för att kunna återinvigas till årsskiftet.

Nåiden Bygg och Luleå kommun har nu kommit fram till en lösning som innebär att takkonstruktionen byts ut till stålfackverk för att uppfylla dagens byggnormer, och arbetet ska vara klart till årsskiftet.

Nåidenhallen ska vara åter i bruk till årsskiftet.

– Ett flertal olika alternativ inklusive att riva hallen och bygga en ny har diskuterats. Det här är en snabb och kostnadseffektiv lösning, bra för alla involverade, förklarar stadsbyggnadschef Helén Wiklund Wårell.

– Hallen ligger oss varmt om hjärtat, precis som ungdomsidrotten överlag. Vi är ett företag som är engagerade i det lokala samhället och utvecklingen av vår stad. Därför känns det bra att vi kommit fram till en lösning för idrottens bästa, säger Per Utterström, arbetschef på Nåiden Bygg.

Bakgrund

Nåidenhallen byggdes 2008 av Nåiden Bygg på uppdrag av Luleå kommun. Hallen används till stor del av konståkning och curling. Hösten 2020 stängdes hallen, då det i samband med en besiktning upptäcktes snedställningar i flera takstolar. Besiktningen föranleddes av att Tarfalahallen i Kiruna rasade.

Tidigare finns ett förslag att riva hallen och bygga en ny. Förslaget återremitterades på kommunfullmäktiges sammanträde i juni.

FAKTA Nåidenhallen

  • byggdes 2008
  • stängdes i november 2020 eftersom takkonstruktionen har allvarliga brister
  •  
  • Verksamheter: konståkning, curling, skolverksamhet, allmänhetens åkning och övriga arrangemang

DELA VIA SOCIALA MEDIER

Text och bild: Luleå kommun

Logotyp