Nu börjar vi städa i Luleå

Det som göms i snö kommer upp i tö. Och så är fallet - även i år. Trots att det finns 655 skräpkorgar utplacerade på olika platser i Luleå är det många som av någon underlig anledning missar papperskorgarna helt och hållet. Det betyder att vi måste städa stan för hand. Nu i maj startar vi städningen tillsammans med föreningar, så håll ut - snart blir det rent och snyggt igen.

Tyvärr placerar inte alla sitt skräp i en papperskorg vilket medför att även skräpplockning är nödvändigt. Bara ren skräpplockning genererar flertalet fulla sopsäckar varje dag. Men nu ska skräpet bort! Under maj månad arbetar föreningar tillammans med Luleå kommun för att göra stan ren och snygg.

Vi städar systematiskt

Det kan på många platser i Luleå upplevas som väldigt dammigt och skräpigt. Men snart blir det bot och bättring på det. Under maj månad startar städningen och det är ett flertal föreningar som genomför städarbetet tillsammans med personal från Luleå kommun. Vi lägger upp arbetet systematiskt och arbetar oss fram i områdena varefter vi blir klara. Så om du tycker det dröjer innan det blir städat där du bor, håll ut. Vi är på väg till dig!

655 papperskorgar

Idag finns det 655 st skräpkorgar som vi på kommunen förvaltar och tömmer. I snitt tömmer vi varje papperskorg en gång i veckan men på platser där mycket folk vistas kan de bli så ofta som varje dag. Tyvärr placerar inte alla sitt skräp i en papperskorg vilket medför att även skräpplockning är nödvändigt. Bara ren skräpplockning genererar flertalet fulla sopsäckar varje dag.

FAKTA

DELA VIA SOCIALA MEDIER

Text: Eva Sundgren
Foto: Shutterstock

Logotyp