Skolan i Luleå på instagram

Skolans nya instagramkonto väcker intresse både inom kommunen och hos Luleåborna. Sedan en tid tillbaka finns barn- och utbildningsförvaltningens konto skolanilulea på instragram. Kontot är roterande mellan enheter inom förvaltningen. Tanken är att visa en vanlig arbetsvardag och få en inblick i skolans verksamheter.

– Vi kände ett behov av att få visa upp bredden av vår verksamhet och lyfta det fantastiska arbete som görs för alla barn och elever varje dag, säger Maarit Enbuske skolchef vid barn- och utbildningsförvaltningen.

Skolans instagramkonto visar intressanta exempel från skolans olika verksamheter. Här instruerar läraren en elev i plåtslagning vid Industritekniska programmet.

Kontot är roterande mellan enheter och fungerar lite som en intern inspirationsspridare. Här kan medarbetare ta del av vad kollegor på andra enheter gör vilket kan leda till att de själva vill testa att göra något liknande.

Visa vardagen

Eftersom kontot är öppet och fritt att följa blir det en bonus att även föräldrar och elever kan se och följa kontot.

– Det är roligt att det internt har fått en sådan fin respons. Det har varit inspirerande för mig att få en inblick i allas arbetsvardag, det är givande för mig på olika sätt, säger Maarit Enbuske.

Än så länge har det varit fulltecknade veckor från start till nu och någon vecka framöver. Så länge det finns ett intresse håller kontot igång.

– Jag kommer själv att instagramma under vecka sju, om någon vill se vad en skolchef gör, säger Maarit Enbuske.

Om du har Instagram, kika in på Skolan i Luleå.

Text: Charlotte Högnelid

Foto: Simon Eliasson 

05 februari 2020

Logotyp