Sök feriejobb senast 13 april

Varje sommar erbjuder Arbetsmarknadsförvaltningen feriejobb till över tusen ungdomar mellan 16-19 år. Och varje sommar får omkring tusen ungdomar arbetslivserfarenhet, nya kunskaper och chans att tjäna sina egna pengar under en period på cirka tre veckor.
– Vi uppmuntrar verkligen ungdomarna att söka feriejobb, varje ungdom spelar roll och det arbete de utför är viktigt för oss, säger Christoffer Brännström, arbetsledare för feriejobb.

Ansökan för feriejobb för sommaren 2021 öppnat och sista ansökningsdag är den 13 april. På www.lulea.se/feriejobblänk till annan webbplats finns information om hur du ansöker.
– Med feriejobb arbetar du tillsammans med andra i din egen ålder och samtidigt tjänar du dina egna pengar under 3 veckor, säger Christoffer Brännström.

Feriejobb är till för ungdomar mellan 16-19 år och de kan bland annat jobba som hamn- och stugvärd i skärgården.

Feriejobb i stad, landsbygd och skärgård

För ungdomar som går sista året i grundskolan erbjuds parkarbete som feriejobb, medan ungdomar som studerar på gymnasiet har ett bredare utbud. För gymnasieungdomar erbjuds bland annat arbete som hamn och stugvärd, olika föreningsarbeten, parkarbete, arbeten inom turism och info, musik, lokalvård med mera. För ungdomar som bor på landsbygden kan Luleå kommun ibland erbjuda feriejobb i ungdomarnas hemby, men det är beror på om det är möjligt att skapa en parkgrupp med gruppledare eller om byn kan ordna med egen handledning.

feriejobb

Som feriejobbar arbetar man under tre veckor på sommaren.

Inga feriejobb inom äldrevården

Under 2021 har kommunen inte några feriejobbsplatser inom äldreomsorgen och barnomsorgen för att minska smittspridning av Covid 19, istället har man valt att utöka parkarbetet. Arbetsmarknadsförvaltningen följer folkhälsomyndighetens rekommendationer för att förhindra smittspridning bland ungdomarna i samtliga feriejobb.

Ungdomar över 18 år är välkomna att söka sommarjobblänk till annan webbplats inom äldreomsorgen. Det finns ett stort behov av semestervikarier.


FAKTA

  • Sök feriejobb på www.lulea.se/feriejobb
  • Sista ansökningsdag är den 13 april.
  • Arbetsmarknadsförvaltningen erbjuder över tusen ungdomar feriejobb varje sommar.

Text: Sara Ruthberg

Foto: Per Petterson

Logotyp